Za samo 100Eur/leto boste lahko objavljali novice na portalu Otrokoskop. Število vpisanih dogodkov neomejeno. Več informacij na: [email protected]
NAPOVEDNIK:
NEDELJA ob 11. uri: Film "PRETESNA KOŽA" ter brezplačni zajtrk pri Kinodvoru. Za varstvo otrok je poskrbljeno - brezplačno.
sre., 07.09.2016
Vsako nedeljo ob enajstih dopoldne v Kinodvoru poleg dobrega filma dobite še topli napitek in sladki priboljšek, oboje že vključeno v ceno vstopnice. Med gledanjem filma vam zagotavljamo brezplačno varstvo otrok. Lepo vabljeni!
SREDA ob 13. uri: Film "LJUBEZENSKA ODISEJA", posebna projekcija za starše z dojenčki
sre., 06.09.2017
Dobrodošli k ogledu filma vsi starši z dojenčki! Film je primerno tišje predvajan, dvorana rahlo osvetljena, dovoljeno je tudi hranjenje dojenčkov.
NEDELJA ob 11. uri: brezplačne delavnice in prireditve za najmlajše v otroškem parku, v City parku, v Ljubljani
ned., 17.09.2017
Nedeljske matineje v otroškem parku CITYPARKA od 11. do 13. ure. Prav vsako nedeljo se dobimo v otroškem parku Cityparka, kjer vaše najmlajše pričakamo s pravljicami in ustvarjalnimi delavnicami, vsako prvo nedeljo v mesecu pa tudi s predstavo.
VSAK ČETRTEK ob 16.30: Brezplačna joga za otroke v otroškem parku Cityparka
čet., 07.12.2017
Jogica je posebna joga, namenjena otrokom, ki skozi pravljico ali domišljijo raziskujejo svet, svoja čustva, um in telo. Asane so popolnoma prilagojene otrokom. Velik poudarek je na dihanju in umirjanju, vseeno pa je jogica ena velika zabava.
Ob četrtkih dopoldan: BREZPLAČNA JOGA ZA DOJENČKE V OTROŠKEM PARKU CITYPARKA
čet., 15.03.2018
Joga za dojenčke je namenjena
najmlajšim in njihovim mamicam – najprej se s posebnimi vajami posvetimo
mamicam, da se povežejo med seboj in naberejo novih moči...
PETEK ob 19 uri: Slikarski party v Ljubljani - Slikarsko znanje ni potrebno
pet., 29.06.2018
Druženje slikarskih antitalentov, ki ob malo slikanja, malo plesa, petja in ob kakšnem kozarčku preživijo fantastičen večer, pri tem pa izdelajo SLIKO! Vabljeni!
UŠI IN GNIDE - kako jih odstraniti v enem dnevu - NOVO
sre., 19.09.2018
Naglavne uši so še vedno prisotne, kljub temu da imamo na voljo "malo morje" receptov, šamponov, losionov, električnih glavnikov in podobnih pripomočkov za odstranjevanje gnid in uši.
Muzej školjk in polžev v Piranu - ideja za izlet - za družine
čet., 20.09.2018
Muzej školjk in polžev iz Pirana, edini v Sloveniji. Deluje pod okriljem neprofitnega zavoda Mediteranum. Muzej školjk je muzej kjer lahko vidite okoli 4000 eksponatov: polžev, školjk, rakov, morskih zvezd, ježev in še drugih nenavadnih bitij iz celega sv


Zanimivo, nenavadno in unikatno

1000 Ljubljana

01 42 13 142
[email protected]
www.lmit.org

Področje delovanja: Ljubljana
lmit.org- Na tej spletni strani se nahaja baza podatkov, urejena po 13. področjih, obsega pa mladinske in druge organizacije, društva, ministrstva, urade ...
Skratka:tukaj najdete veliko zanimivih informacij za mlade, razne natečaje, brezplačne karte za bazen (Kodeljevo-od junija naprej), ponedeljkove ustvarjalne delavnice za mlade (od 14-27. let) in veliko več, likovne delavnice...

Celovška c. 172
1000 Ljubljana

041/627 604
[email protected]
www.avtoklub-lamko.si

Področje delovanja: Ljubljana
Tečaj spoznavanja dirk
Avtomobilske dirke nudijo možnost sproščanja adrenalina na varnejši način tistim, ki radi hitro vozijo in menijo, da bi se lahko pomerili v dirki z drugimi. Brez ogrožanja drugih udeležencev v cestnem prometu, se lahko vsak posameznik sooči s svojimi in avtomobilskimi mejami, ki so mnogokrat spoznane šele v ograji, drevesu, v drugem avtomobilu, velikokrat celo s težkimi posledicami. Hkrati pa nastopanje na dirkah pomeni tudi soočenje in prizemljitev "šumaherskih" občutkov in razmišljanj prepotentnih "uličnih dirkačev" o sebi in svojih zmožnostih.
Stari trg 30
1000 Ljubljana

01/421 07 15
[email protected]
www.3muhe.si

Področje delovanja: Ljubljana
Prva pravična trgovina v Sloveniji
Trgovina z izdelki proizvajalcev tretjega sveta
Tri muhe/trgovina Fair trade- V Ljubljani na Starem trgu se nahaja pravična trgovina Tri muhe, v kateri je mogoče kupiti izdelke proizvajalcev tretjega sveta. Z nakupi izdelkov v pravičnih trgovinah kupci v mnogih evropskih državah že več let pomagajo prebivalcem držav v razvoju, saj nakupna cena izdelkov vključuje stroške proizvodnje, socialne in okoljske stroške ter premijo za naložbe v lokalno skupnost. To je prva takšna trgovina v Sloveniji.
Trgovina je od ponedeljka do petka odprta od 9-19, v soboto pa od 9-14 ure.

Društvo za izobraževanje, šport, zdravje, mejne ve
Mucherjeva ulica 1
1000 Ljubljana

041 644 408
[email protected]
drustvobutnsut.blog.siol.net

Področje delovanja: Ljubljana

Namen in naloge društva so:
- povezovanje ljudi, ki želijo v društvu uresničevati skupne interese kot so športna druženja, izobraževanje, pogovori o zdravju, mejnih vedah itd.
- uresničevanje skupnih interesov članov, določenih s tem statutom in sprejetih v organih društva,
- uresničevanje ciljev za koristnejše preživljanje prostega časa,
- organiziranje športnih in turističnih prireditev, računalniških druženj, seminarjev ter podobnih akcij za člane društva,
- organiziranje akcij zbiranja oblačil, gospodinjskih aparatov, tehnike, pohištva z namenom, da se pomaga ljudem v stiski, ki niso nujni člani društva,

....


1000 Ljubljana

[email protected]
www.ljubljana.si

Področje delovanja: Ljubljana
Prosta mesta v ljubljanskih vrtcih-na spletnih stranehwww.ljubljana.si najdete veliko zanimivih informacij o Ljubljani in veliko več... kot n.pr. v kateri vrtec lahko vpišete svojega otroka..

1000 Ljubljana oz. Slovenija

med.over.net

Področje delovanja: povsod

Seznam ugank (cca 500 ugank) se nahaja na forum Skrinjica idej (od med.over,net-a)...
Poglejte si to zbirko.
Vedno obstajajo prijazni ljudje.
Hvala za delite svojo zbirko z nami!
vir:med.over.net/phorum/read.php?f=109&i...


1000 Ljubljana oz. Slovenija

[email protected]
www.bistreglave.com

Področje delovanja: povsod
Spletna stran Bistre Glave so največja zakladnica splošnega znanja v Sloveniji, v obliki razvedrilnega portala namenjenega sprostitvi in zabavi ob reševanju iger, ki so trenutno sestavljene iz 55496 vprašanj pri kvizih in 12413 iger pri vislicah!

Kdo je najpametnejši?
Kdo je najhitrejši?
Kdo največ ve?


Nevtron & Company, d.o.o.,
Samova ulica 25
1000 Ljubljana oz. Slovenija

01/300-38-00
[email protected]
www.nevtron.si

Področje delovanja: povsod
Test inteligence v slovenskem jeziku:
Ugotoviti treba pomen črk, poglejte primer št. 0.
Vseeno je, če pišete odgovor z velikimi ali malimi črkami, glavno je da vmes ni nobenih dodatnih ločil ali presledkov. Pravopis je upoštevan.
Časovne omejitve ni.
Potrditev odgovorov je samodejna.


1000 Ljubljana oz. Slovenija


Področje delovanja: povsod
Spol otroka-načrtovanje

Res je menda znanstveno dokazano, da spermiji, ki nosijo zasnovo za žensko in moškega potomca nimajo enakih lastnosti in da je na podlagi tega spoznanja mogoče celo vplivati na spol potomcev. Ugotovljeno je, da so moški spermiji hitrejši, ženski pa dalj časa preživijo. Predpogoj, da to spoznanje lahko uporabimo za vplliv na spol potomcev pa je, da ženska čimbolj natančno ve, kdaj ima ovulacijo. Jajčece je namreč mogoče oploditi le 6 - 12 ur po ovulaciji in takrat morejo biti spermij že na svojem mestu, torej na koncu jajcevodov. Če želimo, da bo večina spermijev, ki dobijo možnost oploditi jajčece, ženski, potem moramo poskrbeti, da moški spermiji pred ovulacijo odmro. To je mogoče doseči tako, da ženska spolno občuje le do največ 3 dni pred ovulacijo, nato pa vsaj do 1 dneva po ovulaciji ne več. S tem sicer tvega, da sploh ne bo zanosila, vendar če zanosi, bo otrok z veliko verjetnostjo deklica. Če želi dečka, priporočam, da spolno občuje ob ovulaciji. Ker so moški spermiji hitrejši, bodo jajčece večinoma dosegli moški spermiji. Na ta način torej o spolu otroka lahko odloča ženska. Stanko Pušenjak
Vir:med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=...


Rovšnikova 8
1000 Ljubljana

01/512 33 03
[email protected]
www.znalcek.si

Področje delovanja: povsod

Spletna trgovina Znalček.si najdete veliko izdelkov za vajo možganov:
- miselne uganke, puzzle, knjige, karte, kocke...