Za samo 100Eur/leto boste lahko objavljali novice na portalu Otrokoskop. Število vpisanih dogodkov neomejeno. Več informacij na: info@otrokoskop.si
NAPOVEDNIK:
SREDA ob 13. uri: Film "NEVIDNA ŽENSKA" - posebna projekcija za starše z dojenčki
sre., 02.07.2014
Dobrodošli k ogledu filma vsi starši z dojenčki! Film je primerno tišje predvajan, dvorana rahlo osvetljena, dovoljeno je tudi hranjenje dojenčkov.
Matične celice - podarjamo bone v vrednosti 100 evrov!!!
sre., 23.07.2014

Podarjamo bone za shranitev matičnih celic

Nova kolekcija gimnastičnih dresov POMLAD 2014 - NOVO!
pet., 25.07.2014
Na voljo najrazličnejši dresi za športno gimnastiko - primerni za vadbo, rekreacijo ali tekmovanja; Oglejte si nove vzemirljive linije MELODY, SCRIBBLE, RITZY, HARMONY in RIPPLE.
POPOLDANSKO VARSTVO OTROK v Ljubljani - OTROŠKA AKADEMIJA
sob., 26.07.2014
Otroška  akademija nudi organizirano popoldansko varstvo za otroke med 3. in 10. letom starosti. Vabimo vas v naše prostore v Ljubljani (Litijska c. 35). Organizirano varstvo otrok poteka v popoldanskem času od ponedeljka do sobote.
POLETNO POČITNIŠKO VARSTVO - V Plesni zvezdi tudi med letošnjimi šolskimi počitnicami organiziramo POLETNO PLESNO ŠOLO za otroke stare od 5 do 12 let
sob., 26.07.2014
PLESNA ZVEZDA IN že tradicionalna POLETNA PLESNA ŠOLA za otroke stare od 5 do 12 let.Spoznavali se bomo z osnovami plesa, se dodobra naplesali. Naše druženje bomo popestrili tudi s kopanjem v Vodnem mestu Atlantis in v lepem vremenu igrali mini golf.
ČAJANKA PRI MUCI Brezplačno varstvo otrok (do 6. leta starosti) vsak dan v Pionirskem domu v Ljubljani
sob., 26.07.2014
ČAJANKA PRI MUCI - Brezplačno varstvo otrok v Pionirskem domu - Centru za kulturo mladih. Vse otroke od do 6. let (otroci do 3. leta v spremstvu staršev) vabimo, da se nam pridružijo na delavnicah » Čajanka pri muci« , ki bo potekala od ponede
Smučarski klub Olimpija vabi v svojo družbo otroke od 4. leta dalje - vadba dvakrat tedensko!
pon., 28.07.2014
Smučarski klub Olimpija vabi v svojo družbo otroke od 4. leta dalje k vijuganju po belih strminah med vikendi in šolskimi počitnicami. Otroci do 9. leta starosti se lahko priključijo dejavnostim alpske šole, h katerim spada telovadba dvakrat tedensko...
Vse za balet v spletni trgovini www.za-ples.si
tor., 29.07.2014
Na zalogi različni modeli baletnih copat; usnjeni s celim ali deljenim podplatom, platneni otroški za odrasle - od 13,00 EUR naprej. Baletni dresi, baletne hlačne nogavice, krilca in tutuji.
SREDA od 11. do 12. ure: »HALO, FAMILYLAB?« je brezplačna telefonska svetovalna linija za starše
sre., 30.07.2014
»HALO, FAMILYLAB?« je brezplačna telefonska svetovalna linija Zavoda MANAMI za starše in strokovne delavce, ki delajo z otroki in družinami. Svetovalna linija 040 49 00 49 je odprta za vsa vprašanja s področja vzgoje.
NEDELJA ob 11. uri: Film ter brezplačni zajtrk pri Kinodvoru. Za varstvo otrok je poskrbljeno - brezplačno.
pet., 05.09.2014
Vsako nedeljo ob enajstih dopoldne v Kinodvoru poleg dobrega filma dobite še topli napitek in sladki priboljšek, oboje že vključeno v ceno vstopnice. Med gledanjem filma vam zagotavljamo brezplačno varstvo otrok. Lepo vabljeni!


IDEJE ZA USTVARJANJE


Tujina

www.enchantedlearning.com

Področje delovanja: povsod

 V zimskem času veliko več časa preživimo doma in se igramo z otroki.
Na tej spletni strani (v angleškem jeziku) najdete veliko idej in nasvetov za ustvarjanje božičnih izdelkov, okraskov, igrač..iz poceni materialov, ki jih najdemo doma.
S pomočjo nasvetov lahko izdelate: samostoječo zvezdo, angelčke iz piknik krožnikov, vlak iz sladkarij, božično drevo, obesek oz. ogrlico sneženi mož, zvezdico Dedek Mraz...

Božične oz. novoletne voščilnice: Malo nižje na (spletni) strani najdete tudi napotke za izdelavo božičnih voščilnic.


Družinske fotografije kot darilo - malo drugače

Tujina

www.otrokoskop.si

Področje delovanja: povsod

Zakaj ne bi letos izdelali novoletne voščilnice kar sami? Izberite par poljubnih voščilnic (za katere menite da bi jih lahko izdelali sami), nabavite vse potrebno za izdelavo le-teh in presenetite svoje najbližje.
Ideja za darilo (naredi sam):
Ideja za ustvarjanje poljubnih voščilnic z otroki: Fotografirajte otroke (v kolikor imate čas jih uredite, čim bolj svečana oblačila in jih fotografirajte, lahko pa naredite družinsko fotografijo) in fotografije natisnite na mali format (velikost vizitke). Če se le da, te majhne fotografije plastificirajte. Kupite prazne voščilnice in v njih narahlo nalepite majhno družinsko fotografijo (da fotografijo po potrebi ločimo od voščilnice) in napišite  poljubno voščilo.
Dobili boste voščilnico in fotografijo, ki jo lahko oseba kateri je voščilnica namenjena, shrani v denarnico.
Podobno: lahko naredite majhno fotografijo in jo nalepite na vizitko koledar ( v tem prazničnem času dobite male koledarčke vsepovsod). Na drugo stran koledarja (kjer je ponavadi oglas podjetja) nalepite fotografijo istih dimenzija. In koledar-fotografijo plastificirajte. Na A4 format PVC folije (v folijo lahko date ca. 20 koledarjev-fotografij - in potem je to pravzaprav plastificiranje samo ene A4 strani). Na koncu samo izrežete vaše plastiificirane foto-koledarčke. (Office store v BTC-ju nudi plastificiranje (toplo plastificiranje).
by t.h.fTujina

crafts.kaboose.com

Področje delovanja: povsod

Potrebujete obešalnik za nakit, ogrlice, zapestnice, verižice..?
Zakaj ne bi izdelali obešalnik kar sami doma.
Obešalnik za verižice je, lahko, odlično darilo - posebej če ga izdelamo sami. Na spletni strani Kaboose.com najdete opis izdelave v angleškem jeziku.
Za izdelavo potrebujete:
- škarje
- lepilo oz. pištolo z vročim lepilom
- karton
- ostanki blaga (tekstila)
- majhne kljukice za obešanje
- material za polnjenje (več kosov vate)
- spenjač, ali bucike za pripenjanje
- večja kljukica za obešalnik
Postopek izdelave:

Izrežite karton v željeno obliko (srce, kvader, trikotnik, oblak, krog..)
Zalepite polnilo (npr. kose vate po kartonu).
Izrežite blago v obliki kartona (naj bo kos tekstila večji od kartona, da boste z njim lahko ovili karton). Napnite materijal okrog kartona in ga z napačne strani včrstite s pomočjo bucik ali s spenjačem. Robove kartona z napačne strani premažite z lepilom in zalepite tekstil. Dokler obešalnik ne bo do konca narejen - pustite  bucike v kartonu.
Kljukice (majhne obešalnike) rasporedite po obešalniku in jih vtisnite skozi. Z druge strani jih pritrdite.
Pritrdite še kljukico za obešanje z napačne strani  in obesite vaš novi obešalnik na želeno mesto (zid, notranja stran omare...) ter razporedite vaše verižice po obešalniku.


Ideja za darilo - naredi sam, božično darilo

Tujina

www.santaspostbag.co.uk

Področje delovanja: povsod

Na spletni strani boste našli opis in načrt izdelave teh luštnih opic. Spletna stran je v angleškem jeziku. Opis postopka izdelave smo prevedli v slovenščino. Za "kroj" in morebitne nejasnosti pa "kliknite" na to povezavo >>>
Za izdelavo potrebujete:
- par nogavic
- iglo in sukanec
- 2 gumba za oči
- šivalni stroj (ni nujno)
Postopek izdelave:
Prvo nogavico obrnite navznoter ter postavite kot na sliki (prsti gor, peta dol).
Od črte, ki je narisana na sliki (nad napisom Heel bottom) izmerite 4 cm proti koncu nogavice (tam kjer so narisane škarje). To bo dolžina nog.
Izmerite širino nogavice. Z levega in desnega roba izmerite isto in po dolžini (kot kaže prekinjena črta) naredite šiv dolg 3 cm. Sredino izrežite in dobili boste ločene noge.
Sedaj obrnite nogavico na pravo stran in zapolnite noge in telo s polnilom za plišaste igrače (kosi vate, koščki blaga...) in z "nevidnim" šivom zašijte luknjo - med nogami (pregib pri koraku).

Drugo nogavico postavimo v položaj (2. položaj) kot na sliki - z boka. Iz kroja je razvidno za katere dele telesa opice uporabimo nogavico (Arms-roke, tail-rep, mouth - usta, ear-uho, hat-kapa, klobuk).
Rep (tail):
Kot kaže kroj. Tam kjer so narisane škarje za rep - zašijemo skupaj in izrežemo. Napolnimo s polnilom in pričvrstimo na opico.
Usta (mouth) - kot kaže kroj. Tam kjer so škarje, zašijemo skupaj, pustimo majhen del odprt za polnjenje. Izrežemo, obrnemo na pravo stran, napolnimo in zašijemo na obraz.
Roke (Arms): Kot kaže kroj - s tem, da ta del na polovici zašijemo po dolžini, tako da dobimo dve roki in napolnimo s polnilom ter zašijemo na opičje telo.
Ušesa (ears): Obe ušesi postavite skupaj na tako, da se zašijejo polkrožni delčki s prave strani in obrnejo na nasprotno stran.
Oči (eyes) - Pritrdite gumbe na opičjo glavo, nad ustmi.
Kapa (Hat) - navlečite opici kapico na glavo.
Opica je s tem izdelana!Tujina

www.santaspostbag.co.uk

Področje delovanja: povsod

 Dežnik je lahko lepo darilo. Vsak potrebuje dežnik. Mali, veliki, pisan, enobarven, poslovni...
zakaj ne bi podarili dežnik, ki bi hkrati bil plod vašega dela. Na dežnik lahko napišete izvirno sporočilo, narišete vzorce, narišete sliko junaka, ki je vašemu otroku všeč ipd.
Za idelavo tako izvirnega darila ne potrebujete veliko.
Potrebni material:
- dežnik (iz najlona, in ne PVC-a)
- računalnik in printer
- barve za blago (tekstil):Flomasterji za blago
- luč, baterijo...
- selotejp
Postopek izdelave:
Če ste si omislili besedilo za na dežnik, je najprej potrebno besedilo napisati v word-u na računalnik. Velikost črk naj bo čim večja (Font). Izberite pisavo (Verdana, Chiller...). Natisnite besedilo. V kolikor vam pisava in velikost črk ustrezata, natisnite jih na papir.
Če z velikostjo črk niste zadovoljni, oz. potrebujete večje črke - lahko besedo po besedo povečate in natisnete.
Sedaj je čas za rezanje. Vsako črko posebej izrežite (natančnost ni pomembna - pomembno je da so črke izrezane na način da jih boste lahko pritrdili s selotejpom eno zraven druge).
Črke zalepite s spodnje strani dežnika na način kot bi želeli da je napis viden na zgornji strani.
Odprt dežnik namestite na stol in s spodnje strani dežnika (oz. s stola) namestite luč, ki bo dovolj osvetlila dežnik.
Osvetlitev je potrebna zaradi "kopiranja" teksta s pomočjo barv za blago.
V kolikor imate flomasterje za tekstil, najprej obrobite črke.
Na koncu pobarvajte še črke od znotraj.
In vaš novi dežnik je nared.

Na isti način lahko narišete kakršen koli motiv želite: Avtor postopka kot primer navaja znano znamko Hello Kitty. Kako lahko narišete Hello Kitty dežnik, si oglejte na tej povezavi.

Če ste se odločili za ustvarjanje motiva na dežniku, lahko z barvami za tekstil še narišete angelčke na majčki. Več na >>>

 Tujina

www.pocketmod.com

Področje delovanja: povsod

Papirnati organizator je ime spletne strani na kateri najdete opise in napotke za izdelavo le-tega.
Stran je v angleškem jeziku.
Novo: Na strani se nahaja video s pomočjo katerega boste lažje naredili svoj Pocket mod-planer.
V tako narejen "papirnati dlančnik" lahko pohranite naslednje podatke ( tel.opomniki, sestanki, klici, številke, planer).
Enkrat narejen Pocketmod natisnete, prepognete, prerežete in pospravite v denarnico.


Izdelava mila doma

Tujina

www.teachsoap.com

Področje delovanja: povsod
Spletni portal v angleškem jeziku o izdelavi mila doma.
Na tej spletni strani (seveda če razumete angleški jezik) lahko naredite milo iz različnih sestavin (tiste, ki jih imate najbolj rada: sivka, vrtnice...) kar sami doma.