Za samo 100Eur/leto boste lahko objavljali novice na portalu Otrokoskop. Število vpisanih dogodkov neomejeno. Več informacij na: info@otrokoskop.si
NAPOVEDNIK:
NEDELJA ob 11. uri: Film "PRETESNA KOŽA" ter brezplačni zajtrk pri Kinodvoru. Za varstvo otrok je poskrbljeno - brezplačno.
sre., 07.09.2016
Vsako nedeljo ob enajstih dopoldne v Kinodvoru poleg dobrega filma dobite še topli napitek in sladki priboljšek, oboje že vključeno v ceno vstopnice. Med gledanjem filma vam zagotavljamo brezplačno varstvo otrok. Lepo vabljeni!
SREDA ob 13. uri: Film "LJUBEZENSKA ODISEJA", posebna projekcija za starše z dojenčki
sre., 06.09.2017
Dobrodošli k ogledu filma vsi starši z dojenčki! Film je primerno tišje predvajan, dvorana rahlo osvetljena, dovoljeno je tudi hranjenje dojenčkov.
NEDELJA ob 11. uri: brezplačne delavnice in prireditve za najmlajše v otroškem parku, v City parku, v Ljubljani
ned., 17.09.2017
Nedeljske matineje v otroškem parku CITYPARKA od 11. do 13. ure. Prav vsako nedeljo se dobimo v otroškem parku Cityparka, kjer vaše najmlajše pričakamo s pravljicami in ustvarjalnimi delavnicami, vsako prvo nedeljo v mesecu pa tudi s predstavo.
VSAK TOREK med 16.30 in 17.15: BREZPLAČNE PLESNE URICE za otroke od 3. do 8. let - City park, otroško igrišče
tor., 05.12.2017
Otroci, stari od 3 do 8 let, vabljeni, da zaplešete z nami! Udeležite se zabavnih in razigranih plesnih uric vsak torek v otroškem igrišču Cityparka, med 16.30 in 17.15 uro.
VSAK ČETRTEK ob 16.30: Brezplačna joga za otroke v otroškem parku Cityparka
čet., 07.12.2017
Jogica je posebna joga, namenjena otrokom, ki skozi pravljico ali domišljijo raziskujejo svet, svoja čustva, um in telo. Asane so popolnoma prilagojene otrokom. Velik poudarek je na dihanju in umirjanju, vseeno pa je jogica ena velika zabava.
SREDA ob 17.30: Ustvarjalni ples in igra - za otroke 6+, v Ljubljani, Pleteršnikova 12
sre., 14.03.2018
Plesno gibanje in izražanje za vsakogar. Preko ustvarjalnega gibanja in improvizacije bomo iskali svoj izraz ter naravno veselje do gibanja, energije in ritma. vsako sredo ob 17.30 za otroke od šestega leta starosti naprej...
Ob četrtkih dopoldan: BREZPLAČNA JOGA ZA DOJENČKE V OTROŠKEM PARKU CITYPARKA
čet., 15.03.2018
Joga za dojenčke je namenjena
najmlajšim in njihovim mamicam – najprej se s posebnimi vajami posvetimo
mamicam, da se povežejo med seboj in naberejo novih moči...
Muzej školjk in polžev v Piranu - ideja za izlet - za družine
ned., 10.06.2018
Muzej školjk in polžev iz Pirana, edini v Sloveniji. Deluje pod okriljem neprofitnega zavoda Mediteranum. Muzej školjk je muzej kjer lahko vidite okoli 4000 eksponatov: polžev, školjk, rakov, morskih zvezd, ježev in še drugih nenavadnih bitij iz celega sv
UŠI IN GNIDE - kako jih odstraniti v enem dnevu - NOVO
sre., 13.06.2018
Naglavne uši so še vedno prisotne, kljub temu da imamo na voljo "malo morje" receptov, šamponov, losionov, električnih glavnikov in podobnih pripomočkov za odstranjevanje gnid in uši.
Pohištvo za otroke - NOVO v Sloveniji - Frrrniture.com
pet., 15.06.2018
Frrrniture otroku in okolju prijazno trajnostno pohištvo. Kolekcija vsebuje kolekcijo šestih stolov in mize. V predšolski vzgoji spodbujajo otrokovo domišljijo, ker skozi igrivo podobo postanejo del dogajanja.
PETEK ob 19 uri: Slikarski party v Ljubljani - Slikarsko znanje ni potrebno
pet., 29.06.2018
Druženje slikarskih antitalentov, ki ob malo slikanja, malo plesa, petja in ob kakšnem kozarčku preživijo fantastičen večer, pri tem pa izdelajo SLIKO! Vabljeni!


NOSEČNOST

Euromarkt Center d.o.o.
Šmartinska 152g
1000 Ljubljana

01 587 30 50
info@citypark.si
www.citypark.si
brezplačna joga za otrokeZa malčke in dojenčke

Joga za dojenčke, vodi certificirana učiteljica Rainbow Kids Yoga Petra Arula:
ob četrtkih 10.00 - 10.45 (1 - 6 mesečni dojenčki)
ob četrtkih 11.00 - 11.45 (7 - 11 mesečni dojenčki)

Joga za dojenčke je namenjena najmlajšim in njihovim mamicam - najprej se s posebnimi vajami posvetimo mamicam, da se povežejo med seboj in naberejo novih moči, sledi povezovanje z dojenčkom, masaža in nato vaje, prilagojene najmlajšim. Če je masaža ali katera vaja prenaporna, se mali jogiji lahko tudi sredi vadbe pogostijo pri mamicah. Tu je dovoljeno vse - pomembno je le, da nam je lepo, zato pri jogi vedno poskrbimo tudi za mamice s sproščanjem in vračanjem energije, ki jo mamice še kako potrebujejo.
Trajanje: 45 minut
Starost: do 12. meseca
Oprema: brisačka v velikosti otroka, odejica

 


Jogica - igriva-pravljična-domišljijska joga za otroke, vodi certificirana učiteljica Rainbow Kids Yoga Petra Arula
četrtki od 16.30 do 17.15
Jogica je posebna joga, namenjena otrokom, ki skozi pravljico ali domišljijo raziskujejo svet, naravo, svoja čustva, um in telo. Asane so popolnoma prilagojene otrokom, velik poudarek je na dihanju in umirjanju, vseeno pa je jogica ena velika zabava.
Trajanje: 45 minut
Starost: 3 do 8 let
Oprema: copatki ali debelejše nedrseče nogavičke, udobna oblačila


Štepanjsko naselje
Litijska cesta 38
1000 Ljubljana

051 37 60 37
plesni.studio.tina@gmail.com
www.ples-tina.com

Področje delovanja: Ljubljana
plesni studio Odprli smo vrata novega plesno-rekreacijskega centra Plesni studio Tina v poslovno-trgovskem objektu na Litijski cesti 38 (Štepanjsko naselje) v Ljubljani. Od ponedeljka, 5. septembra, do sobote, 11. septembra 2011, vas vabimo na otvoritveni teden brezplačnih vadb.
plesni studio tinaVadbe bodo potekale po rednem urniku, ki si ga lahko ogledate na spletni straniwww.ples-tina.com.
Menim, da bo vsak našel vadbo zase, saj ponujamo širok spekter plesnih, rekreativnih in skupinskih vadb, ki so na voljo od jutra do poznega večera:

 

plesni studio v Ljubljani• ples za najmlajše: baletni in plesni vrtec
• ples za otroke in mladino: pop, hip-hop, breakdance, cheerdance, balet in latinsko-ameriški/standardni plesi
• ples za odrasle: pop&hip hop mame, trebušni plesi, salsa solo, salsa in družabni plesi v paru, ples ob drogu (pole dance)
• skupinske vadbe: pilates, joga, zumba, kardio&TNZ, za nosečnice, za mamice po porodu, za starejše
• vadbe za dojenčke: babyhandling in igralno-gibalne skupine
• vadbe za malčke: športno-gibalne vadbe (poligoni, elementarne igre, igre z rekviziti, rajanje)
Vhod v prostore je za Pošto Slovenije in Picerijo Oliva. Parkirišča so na voljo za poslovnim objektom in na parkiriščih Štepanjskega naselja, med Litijsko cesto in Ul. miru.

www.savnabreza.com

Področje delovanja: Ljubljana
Savna klub breza je zasebni klub v Ljubljani, s široko paleto skrbno izbranih dejavnosti. Sprostite se lahko ob savnanju ali na masaži v prijetnem zasebnem vzdušju, na voljo pa so tudi različni vadbeni programi. Na voljo je obisk fitnes studia ter različne vodene vadbe za vse generacije, kot tudi nosečnice, mamice in mamice z dojenčki, ki lahko vadijo tudi v bazenu.

 


Slovenija

otrocarije@yahoo.com
otrocarije.blogspot.com

Področje delovanja: povsod
Otročarije je spletna stran namenjena nosečnicam, mamicam in očkom.
Na tej spletni strani se lahko pozanimate o vsem v zvezi z nosečnostjo:
- Nosečnost po mesecih in tednih, mamica po tednih, predvideni datum poroda
- Nosečniška opravila, dokumenti za porodniško, torba za v porodnišnico
- Oprema novoroječka pri odhodu iz porodnišnice, konfekcijske številke, vrste oblačil
- Izbira otroškega vozička, varnost avtosedežev, izbira avtosedeža
- Dokumenti po rojstvu otroka
- Oprema za novorojenčka, prehrana dojenčka, plenice
- Urnik otroka in razvoj naših otrok
- Otroške pesmi

mali-vragci.si

Področje delovanja: povsod
voziček Vsi vemo, da je svež zrak dobrodejen za vsakega in to velja tudi za novorojenčke in majhne otroke. Ob toplem vremenu starši niti nimajo pomislekov, ali bi svojega otroka peljali na sprehod v otroškem vozičku ali ne, kadar pa je zunaj mraz, se marsikdo boji za njegovo zdravje. Vendar če vemo, kako najmlajše dobro obleči, smo lahko tudi ob nizkih temperaturah brez skrbi.

Pri novorojenčkih je nujno, da jim je prijetno toplo, saj temperature zaradi majhne zaloge podkožnega maščevja, telesne temperature ne vzdržuje prav dobro.
V času zime gre lahko zdrav novorojenček že po treh tednih na petminutni sprehod z otroškim vozičkom.
Obleči ga je treba toplo, vendar hkrati tudi ne preveč, saj je novorojenček zelo vozički za dvojčke, mali vragci trgovina nemiren, če mu je prevroče, saj se ne počuti dobro. Najbolj enostavna rešitev za toplo opremo je topel pajacek, lahko pa se ga obleče tudi v volnena oblačilca. Izberite čas, ko so vremenske razmere dovolj ugodne, z vsakim sprehodom pa lahko čas vožnje z vozičkom malo podaljšujete. Novorojenček seveda ne sme biti predolgo izpostavljen nizki temperaturi.

Ko ste na sprehodu z otroškim vozičkom , je nujno, da veste, kakšni so znaki, da je otročku prevroče ali pa da ga zebe. Če vaš malček postane nemiren in ima mrzle noge in roke, potem ga zebe, čeprav je na prsnem košu še primerno topel.
V takem trenutki je nujno, da sprehod zaključite in otroka odpeljete v toplejši prostor. Če pa je dojenčku prevroče, boste to najprej opazili po spremembi njegovega obnašanja, sicer pa to lahko preverite tako, da ga potipate zadaj na vratu in če začutite sledi znoja, je otrok oblečen preveč.

univerzalna dežna prevleka za otroški voziček Če je sončno vreme, temperature pa so nekaj stopinj pod ničlo, lahko svojega malčka položite v njegov otroški voziček in ga peljete na sprehod, vendar v primernih oblačilih in za kratek čas. Svež zrak krepi in je tako priporočljiv prav za vse, ne samo za otroke.


Če pa otroškega vozička še nimate, si oglejte spletno otroško trgovino Mali Vragci , kjer imajo veliko ponudbo tudi otroške opreme in otroških avtosedežev.


Fototgrafiranje nosečnic, otrok, družin
Limbuš

051 63 05 89
eks_oni@yahoo.com
aleksanderonisak.com

Področje delovanja: povsod
Paket Štorkljin dnevnik ponuja fotografiranje vsak mesec - od zdravniške potrditve nosečnosti, vse do zadnjih dni pred porodom. V času nosečnosti bomo enkrat mesečno fotografirali vaš trebušček. Vendar ne kar tako! Pri vas doma ali v fotografskem studiu bomo naredili kuliso in naredili nepozaben posnetek. Seveda ne smemo pozabiti na bodočega očka, ki bo tudi prisoten!
Več o tem na spletni povezavi..

Pilonova 34
1000 Ljubljana

051346955
prodaja@kakadu.si
www.kakadu.si

Področje delovanja: povsod
Otroška trgovina Kakadu nudi inovativne izdelke vrhunske kakovosti za male nagajivčke od rojstva dalje: Viseče mreže in slingi; Posteljice Bednest; Designerska kolesa in poganjalci Kokua ; Designerska oblačila za dojenčke Noo design..

Šmartinska 152
1000 Ljubljana in Slovenija

lavie@siol.net
www.lavie.si

Področje delovanja: povsod
Proizvodnja, trovina in zastopstvo oblačil za nosečnice.CTP Diamant (BTC)
1000 Ljubljana

01/230 12 15
trgovinapopek@siol.net
www.trgovinapopek.com

Področje delovanja: Ljubljana
Oblačila za nosečnice.


Mojca Kurent
1000 Ljubljana z okolico

041 338 555
l.kurent@s5.net
www.masazadojencka.si

Področje delovanja: Ljubljana
Tečaji masaže dojenčkov - svetovanja, masaža za mamice, srečanja mladih mamic, telovadba za mamice z dojenčki, za mamice po porodu, bownova terapija..