Za samo 100Eur/leto boste lahko objavljali novice na portalu Otrokoskop. Število vpisanih dogodkov neomejeno. Več informacij na: info@otrokoskop.si
NAPOVEDNIK:
NEDELJA ob 11. uri: Film "PRETESNA KOŽA" ter brezplačni zajtrk pri Kinodvoru. Za varstvo otrok je poskrbljeno - brezplačno.
sre., 07.09.2016
Vsako nedeljo ob enajstih dopoldne v Kinodvoru poleg dobrega filma dobite še topli napitek in sladki priboljšek, oboje že vključeno v ceno vstopnice. Med gledanjem filma vam zagotavljamo brezplačno varstvo otrok. Lepo vabljeni!
SREDA ob 13. uri: Film "LJUBEZENSKA ODISEJA", posebna projekcija za starše z dojenčki
sre., 06.09.2017
Dobrodošli k ogledu filma vsi starši z dojenčki! Film je primerno tišje predvajan, dvorana rahlo osvetljena, dovoljeno je tudi hranjenje dojenčkov.
NEDELJA ob 11. uri: brezplačne delavnice in prireditve za najmlajše v otroškem parku, v City parku, v Ljubljani
ned., 17.09.2017
Nedeljske matineje v otroškem parku CITYPARKA od 11. do 13. ure. Prav vsako nedeljo se dobimo v otroškem parku Cityparka, kjer vaše najmlajše pričakamo s pravljicami in ustvarjalnimi delavnicami, vsako prvo nedeljo v mesecu pa tudi s predstavo.
VSAK TOREK med 16.30 in 17.15: BREZPLAČNE PLESNE URICE za otroke od 3. do 8. let - City park, otroško igrišče
tor., 05.12.2017
Otroci, stari od 3 do 8 let, vabljeni, da zaplešete z nami! Udeležite se zabavnih in razigranih plesnih uric vsak torek v otroškem igrišču Cityparka, med 16.30 in 17.15 uro.
VSAK ČETRTEK ob 16.30: Brezplačna joga za otroke v otroškem parku Cityparka
čet., 07.12.2017
Jogica je posebna joga, namenjena otrokom, ki skozi pravljico ali domišljijo raziskujejo svet, svoja čustva, um in telo. Asane so popolnoma prilagojene otrokom. Velik poudarek je na dihanju in umirjanju, vseeno pa je jogica ena velika zabava.
SREDA ob 17.30: Ustvarjalni ples in igra - za otroke 6+, v Ljubljani, Pleteršnikova 12
sre., 14.03.2018
Plesno gibanje in izražanje za vsakogar. Preko ustvarjalnega gibanja in improvizacije bomo iskali svoj izraz ter naravno veselje do gibanja, energije in ritma. vsako sredo ob 17.30 za otroke od šestega leta starosti naprej...
Ob četrtkih dopoldan: BREZPLAČNA JOGA ZA DOJENČKE V OTROŠKEM PARKU CITYPARKA
čet., 15.03.2018
Joga za dojenčke je namenjena
najmlajšim in njihovim mamicam – najprej se s posebnimi vajami posvetimo
mamicam, da se povežejo med seboj in naberejo novih moči...
Muzej školjk in polžev v Piranu - ideja za izlet - za družine
ned., 10.06.2018
Muzej školjk in polžev iz Pirana, edini v Sloveniji. Deluje pod okriljem neprofitnega zavoda Mediteranum. Muzej školjk je muzej kjer lahko vidite okoli 4000 eksponatov: polžev, školjk, rakov, morskih zvezd, ježev in še drugih nenavadnih bitij iz celega sv
UŠI IN GNIDE - kako jih odstraniti v enem dnevu - NOVO
sre., 13.06.2018
Naglavne uši so še vedno prisotne, kljub temu da imamo na voljo "malo morje" receptov, šamponov, losionov, električnih glavnikov in podobnih pripomočkov za odstranjevanje gnid in uši.
Pohištvo za otroke - NOVO v Sloveniji - Frrrniture.com
pet., 15.06.2018
Frrrniture otroku in okolju prijazno trajnostno pohištvo. Kolekcija vsebuje kolekcijo šestih stolov in mize. V predšolski vzgoji spodbujajo otrokovo domišljijo, ker skozi igrivo podobo postanejo del dogajanja.
PETEK ob 19 uri: Slikarski party v Ljubljani - Slikarsko znanje ni potrebno
pet., 29.06.2018
Druženje slikarskih antitalentov, ki ob malo slikanja, malo plesa, petja in ob kakšnem kozarčku preživijo fantastičen večer, pri tem pa izdelajo SLIKO! Vabljeni!


Novice

sreda, 07.09.2016

film v kinodvoru Vsako nedeljo ob enajstih dopoldne v Kinodvoru poleg dobrega filma dobite še topli napitek in sladki priboljšek, oboje že vključeno v ceni.
Nedelja ob 11. uri: "PRETESNA KOŽA"

 
Zgodba:

Sedemnajstletnega Eda že od otroštva mučijo težave s penisom - prekratka kožica mu onemogoča že samozadovoljevanje, kaj šele da bi se spuščal v spolne odnose z dekleti. Prav nič ne pomaga, da vsi okrog njega govorijo samo še o seksu: njegov najboljši prijatelj bi se rad čim prej znebil nedolžnosti, sestra je obsedena z iskanjem družice za svojega psa, starša pa s tem, da bi si sin končno našel dekle. Eda vse skupaj že hudo muči, a negotovosti se lahko reši le tako, da svojim strahovom pogleda naravnost v oči.

Najstniška komedija o neubogljivih telesih, začetniških seksualnih zagatah in pobezljanih čustvih, povedana s perspektive očarljivega mladeniča z neugodno zdravstveno težavo.

Več informacij na >>>

Istočasno poteka Sezamov kotiček, namenjen vsem otrokom, tako malčkom kot tistim že malo starejšim, ki skupaj s starši obiščejo Zajtrk pri Kinodvoru. Medtem ko odrasli uživajo film, otroke v kotičku Kinodvorove kavarne skozi pravljice, animacije in igre popeljemo v domišljijski, ustvarjalni čas. V sodelovanju z Združenjem staršev in otrok Sezam.

Več informacij o delavnici za otroke "RAZLIČNE DRUŽINE"  >>>


sreda, 06.09.2017

film za starše z donenčki Dobrodošli k ogledu filma vsi starši z dojenčki! Film je primerno tišje predvajan, dvorana rahlo osvetljena, dovoljeno je tudi hranjenje dojenčkov.

6..9. ob 13. uri:"DRUGA STRAN UPANJA""

Zgodba:

Sirski begunec Khaled, skrit med tovori premoga, prispe v helsinško pristanišče. A na Finskem, kjer bi rad zaprosil za azil, nemudoma trči ob neprepusten birokratski zid. Zbegan in obupan pobegne iz zbirnega centra in se poda na ulice Helsinkov, kjer spozna zagrenjenega Wikströma. Nekdanji prodajalec srajc je pred kratkim zapustil zapito ženo, da bi odprl svojo restavracijo in kot samski moški zaživel na novo. Skupaj se lotita krmarjenja med čermi teh novih, neznanih in pogosto zagonetnih svetov.

Finski velemojster absurdnega humorja Aki Kaurismäki (Le Havre) z zgodbo o nepričakovanem prijateljstvu med sirskim beguncem in finskim gostincem zada še en duhovit udarec neusmiljeni birokraciji, s katero sodobna Evropa sprejema prosilce za azil. Srebrni medved za najboljšo režijo na letošnjem Berlinalu.

Več informacij na >>>


nedelja, 17.09.2017
Nedeljske matineje v otroškem parku CITYPARKA od 11. do 13. ure

Kako vašim najmlajšim popestriti nedeljo? Spet so tu, zanimive in zabavne nedeljske matineje. Prav vsako nedeljo se dobimo v otroškem parku Cityparka, kjer vaše najmlajše pričakamo s pravljicami in ustvarjalnimi delavnicami, vsako prvo nedeljo v mesecu pa tudi s predstavo. Udeležba je brezplačna.
Udeležite se brez predhodne prijave.
Otroški park se nahaja v prvem nadstropju zraven Slaščičarne Pod vodo.


 Več informacij na >>>

 


torek, 05.12.2017

brezplačne plesne urice za otroke Otroci, stari od 3 do 8 let, vabljeni, da zaplešete z nami! Udeležite se zabavnih in razigranih plesnih uric vsak torek v otroškem igrišču Cityparka, med 16.30 in 17.15 uro. Udeležba je brezplačna in brez predhodnih prijav.

Več informacij na >>>


četrtek, 07.12.2017
joga za otroke BREZPLAČNA JOGICA ZA OTROKE V OTROŠKEM PARKU CITYPARKA
vodi certificirana učiteljica Rainbow Kids Yoga Petra Arula
četrtki 16.30 - 17.15
Jogica je posebna joga, namenjena otrokom, ki skozi pravljico ali domišljijo raziskujejo svet, svoja čustva, um in telo. Asane so popolnoma prilagojene otrokom. Velik poudarek je na dihanju in umirjanju, vseeno pa je jogica ena velika zabava.
Trajanje: 45 minut
Starost: 3 do 8 let
Oprema: copati ali debelejše nedrseče nogavice, udobna oblačila
Udeležite se brez predhodne prijave.
Otroški park se nahaja v prvem nadstropju zraven Slaščičarne Pod vodo.
Več informacij na >>>

sreda, 14.03.2018
ustvarjalni ples za otroke USTVARJALNI PLES IN IGRA, 6+

Plesno gibanje in izražanje za vsakogar. Preko ustvarjalnega gibanja in improvizacije bomo iskali svoj izraz ter naravno veselje do gibanja, energije in ritma. Pričeli bomo z dinamičnim ogrevanjem, s katerim bomo sprostili telo in glas, nadaljevali z raziskovanjem svojega gibanja ob plesnih igrah, improvizirali s krajšimi ustvarjalnimi nalogami in sestavljali svoje koreografije. Srečali se bomo s sodobnimi plesnimi tehnikami, z ritmiko in dinamiko, naučili se bomo obvladovati svoj in skupni prostor, ozaveščali svoj dih in še in še ...

Tjaša Jerak je mag. pomoči z umetnostjo, smer plesna terapija, dipl. vzgojiteljica predšolskih otrok, plesalka plesne skupine Studia XXV.

Možnost individualnih ur plesne terapije za otroke.
vsako sredo od 17h30 do 18h30

od 7. septembra 2016
Tečaj vodi: Tjaša Jerak
Studio 25
Pleteršnikova 12
1000 Ljubljana

PRIJAVE IN INFORMACIJE: info@studioxxv.si

VEČ INFORMACIJ: Tjaša Jerak : 040 874 564, artplus.institut@gmail.comali >>>


četrtek, 15.03.2018

 BREZPLAČNA JOGA ZA DOJENČKE V OTROŠKEM PARKU CITYPARKA
vodi certificirana učiteljica Rainbow Kids Yoga Petra Arula

četrtki 10.00–10.45 (1 – 6-mesečni dojenčki)
četrtki 11.00–11.45 (7 – 11-mesečni dojenčki)

Joga za dojenčke je namenjena najmlajšim in njihovim mamicam – najprej se s posebnimi vajami posvetimo mamicam, da se povežejo med seboj in naberejo novih moči, sledi povezovanje z dojenčkom, masaža in nato vaje, prilagojene najmlajšim. Če je masaža ali kakšna vaja prenaporna, se mali jogiji lahko tudi sredi vadbe pogostijo pri mamicah. Tu je dovoljeno vse – pomembno je le, da nam je lepo, zato pri jogi vedno poskrbimo tudi za mamice s sproščanjem in vračanjem energije, ki jo mamice še kako potrebujejo.

Trajanje: 45 minut
Starost: do 12. meseca

Oprema: brisačka v velikosti otroka, odejica

Udeležite se brez predhodne prijave.
Otroški park se nahaja v prvem nadstropju zraven Slaščičarne Pod vodo.
Več informacij na >>>


nedelja, 10.06.2018
Muzej školjk in polžev Muzej školjk in polžev iz Pirana, edini v Sloveniji. Deluje pod okriljem neprofitnega zavoda Mediteranum. Muzej školjk je muzej kjer lahko vidite okoli 4000 eksponatov: polžev, školjk, rakov, morskih zvezd, ježev in še drugih nenavadnih bitij iz celega sveta. Sedaj teče sedmo  leto delovanja in polepšali so dan že mnogim obiskovalcem. Veliko družin jih je že obiskalo in prav vse generacije so se imele pri nas lepo.

Več informacij na >>>

sreda, 13.06.2018

naglavne ušiNaglavne uši so še vedno prisotne, kljub temu da imamo kup receptov, šamponov, losionov, električnih glavnikov in podobnih pripomočkov za odstranjevanje gnid in uši. Receptov in navodil za odstranjevanje teh naglavnih "parazitov" je malo morje.

Ko so naši otroci (drugič  v življenju)dobili uši, so jih okoli nas, imeli že skorajda vsi, v vrtcu. Čeprav je zelo koristno preventivno sredstvo: lak za lase, smo ga občasno v tem obdobju (ko smo vedeli da obstaja velika možnost da jih bomo dobili tudi mi)  pozabili dati na lase.

Na koncu koncev smo letos dvakrat šli na bazen (uši pa obožujejo vodo in se jih tam najlažje dobi;)).
Torej kot preventiva lak za lase ni ne vem kakšno učinkovito zaščitno sredstvo, ko se kopamo v bazenu.
Ena naglavna uš v bazenu je, dovolj da eni celi družini, povzroči kup težav.

Seveda vsi, najprej, preizkusimo preverjene s pripomočke iz lekarne, vendar se prepogosto dogaja da se uši in gnid ne bomo tako zlahka znebili. Potem  zraven teh t.i. šamponov in  losionov za odstranjevanje gnid in uši:
- ne bi potrebovali tisti mali glavniček;
- ne bi bilo potrebno otrokom  nenehno razčesavati  lase in lastnoročno vleči ven gnide in uši.
- ne bi bilo potrebno vse krtače in glavnike zapakirati v plastične vrečke in jih dati v zamrzovalnik na 48 ur.
- ne bi bilo potrebno oprati vso posteljnino, brisače in plišaste igrače na 60 ali več stopinj
- ne bi bilo potrebno posesati s sesalcem vse kar se lahko da...

Kaj  pa ko odrasel človek dobi uši? Npr. ženska z dolgimi lasmi?
Sami ne moremo po lastnih laseh iskati uši in gnide. Najprej se zatakne pri tem da tega ne zmoremo sami, potem se zatakne še pri dolgih laseh. Iz dolgih las bomo s tistim malim glavnikom zelo težko uši potegnili uš z lasišča.
Ne pomaga ne blajh, ne barvanje las, ne likanje las,  ne "čudežno delujoči" šamponi za odstranjevanje naglavnih uši, pranje posteljnine, zamrzovanje krtač, sesanje tal, preprog  ipd....Kombinacija vsega tega seveda - pomaga. ampak ne z enim samim nanosom šampona in v enem dnevu.

In sedaj vam samo  lahko napišem kaj pri "nas doma" resnično deluje.
"Naš" družinski recept  je poceni in neškodljiv: BIOKILL. 

Mogoče ga imate doma? Če ga nimate, lahko preden ga kupite ali uporabite - preberete na spletni strani tega izdelka kako neškodljiv je za ljudi in živali.
UPORABA pri nas doma:
Z rokami ga nanesite na lase in lasišče - kot šampon (malo čuden vonj ima) in čez pol ure ga sperite. Z navadnim šamponom. Dvakrat.
Biokill deluje. Z enim samim nanosom odstrani uši in gnide. Brez glavnika. Preprosto in poceni.

Pri nas doma z biokillom rešujemo tudi bolhe pri psu, saj je biokill neškodljiv, tudi, za živali.
Ta naš članek, oz. "naša zgodba" o izkušnjah z odstranjevanjem naglavnih uši in gnid s pomočjo biokilla  ni nobeno oglasno sporočilo, zatorej  ne odgovarjamo za nobeno morebitno škodo, ki bi vam lahko nastala ker ste preizkusili "naš družinski recept".

Avtor teksta: thf


petek, 15.06.2018
pohištvo za otroke Frrrniture otroku in okolju prijazno trajnostno pohištvo. Kolekcija vsebuje kolekcijo šestih stolov in mize. V predšolski vzgoji spodbujajo otrokovo domišljijo, ker skozi igrivo podobo postanejo del dogajanja. Kasneje so staršem v pomoč pri hranjenju in nalogam za mizo.
Verjamemo, da si otroci zaslužijo odraščanje v naravnem okolju. Dotik z iskrenim materialom, kot je les. Smo mlado podjetje, ki se zaveda pomena lesa za skupno prihodnost in prihodnost naših otrok. Izkoristiti želimo danosti narave in povezati dolgo tradicijo obdelave lesa in njegovo oblikovanje v izdelke. Več informacij na www.frrrniture.com >>>

petek, 29.06.2018

Slikarski partyDruženje slikarskih antitalentov, ki ob malo slikanja, malo plesa, petja in ob kakšnem kozarčku preživijo fantastičen večer, pri tem pa izdelajo SLIKO!

Kdaj: vsak petek ob 19. uri ZAČNEMO S SLIKANJEM(preverite na naši spletni strani www.slikarskiparty.si)

Kje: Valjhunova 11, Ljubljana

Trajanje:cca. 3 ure
Foto by Grega Kališnik
 

Slikali bomo na platnu z akrilnimi barvami. Rezervacije sprejemamo po tel. 041 949 578 ali po mailu: SLIKARSKI.PARTY@GMAIL.COM


Slikamo na velikih platnih: 40x30cm
Cena: 25eur/oseb, dve ali več prijav hkrati 20Eur/osebo

Cena vključuje: stojala, platno, barve, čopiče in ostale slikarske pripomočke, pijačo dobrodošlice, prigrizke, zaščito oblačil ter Design with Wine vzdušje

kam danes, na druženje

 

 

 

Prijava in več informacij po mailu: slikarski.party@gmail.com ali po tel: 041 949 578

 

 

 

Spremljajte nas, všečkajte in sledite našo delo na facebook-u >>>  ali na spletni strani www.slikarskiparty.si