Za samo 100Eur/leto boste lahko objavljali novice na portalu Otrokoskop. Število vpisanih dogodkov neomejeno. Več informacij na: [email protected]
NAPOVEDNIK:
NEDELJA ob 11. uri: Film "PRETESNA KOŽA" ter brezplačni zajtrk pri Kinodvoru. Za varstvo otrok je poskrbljeno - brezplačno.
sre., 07.09.2016
Vsako nedeljo ob enajstih dopoldne v Kinodvoru poleg dobrega filma dobite še topli napitek in sladki priboljšek, oboje že vključeno v ceno vstopnice. Med gledanjem filma vam zagotavljamo brezplačno varstvo otrok. Lepo vabljeni!
SREDA ob 13. uri: Film "LJUBEZENSKA ODISEJA", posebna projekcija za starše z dojenčki
sre., 06.09.2017
Dobrodošli k ogledu filma vsi starši z dojenčki! Film je primerno tišje predvajan, dvorana rahlo osvetljena, dovoljeno je tudi hranjenje dojenčkov.
NEDELJA ob 11. uri: brezplačne delavnice in prireditve za najmlajše v otroškem parku, v City parku, v Ljubljani
ned., 17.09.2017
Nedeljske matineje v otroškem parku CITYPARKA od 11. do 13. ure. Prav vsako nedeljo se dobimo v otroškem parku Cityparka, kjer vaše najmlajše pričakamo s pravljicami in ustvarjalnimi delavnicami, vsako prvo nedeljo v mesecu pa tudi s predstavo.
VSAK ČETRTEK ob 16.30: Brezplačna joga za otroke v otroškem parku Cityparka
čet., 07.12.2017
Jogica je posebna joga, namenjena otrokom, ki skozi pravljico ali domišljijo raziskujejo svet, svoja čustva, um in telo. Asane so popolnoma prilagojene otrokom. Velik poudarek je na dihanju in umirjanju, vseeno pa je jogica ena velika zabava.
Ob četrtkih dopoldan: BREZPLAČNA JOGA ZA DOJENČKE V OTROŠKEM PARKU CITYPARKA
čet., 15.03.2018
Joga za dojenčke je namenjena
najmlajšim in njihovim mamicam – najprej se s posebnimi vajami posvetimo
mamicam, da se povežejo med seboj in naberejo novih moči...
PETEK ob 19 uri: Slikarski party v Ljubljani - Slikarsko znanje ni potrebno
pet., 29.06.2018
Druženje slikarskih antitalentov, ki ob malo slikanja, malo plesa, petja in ob kakšnem kozarčku preživijo fantastičen večer, pri tem pa izdelajo SLIKO! Vabljeni!
UŠI IN GNIDE - kako jih odstraniti v enem dnevu - NOVO
sre., 19.09.2018
Naglavne uši so še vedno prisotne, kljub temu da imamo na voljo "malo morje" receptov, šamponov, losionov, električnih glavnikov in podobnih pripomočkov za odstranjevanje gnid in uši.
Muzej školjk in polžev v Piranu - ideja za izlet - za družine
čet., 20.09.2018
Muzej školjk in polžev iz Pirana, edini v Sloveniji. Deluje pod okriljem neprofitnega zavoda Mediteranum. Muzej školjk je muzej kjer lahko vidite okoli 4000 eksponatov: polžev, školjk, rakov, morskih zvezd, ježev in še drugih nenavadnih bitij iz celega sv


Rezultati iskanja

Ideja za darilo - naredi sam, božično darilo

Tujina


Področje delovanja: povsod
Naredite sami: Opica iz nogavic

naredite sami iz nogavic Na spletni strani boste našli opis in načrt izdelave teh luštnih opic. Spletna stran je v angleškem jeziku. Opis postopka izdelave smo prevedli v slovenščino. Za "kroj" in morebitne nejasnosti pa "kliknite" na to povezavo >>>
Za izdelavo potrebujete:
- par nogavic
- iglo in sukanec
- 2 gumba za oči
- šivalni stroj (ni nujno)
Postopek izdelave:
Prvo nogavico obrnite navznoter ter postavite kot na sliki (prsti gor, peta dol).
Od črte, ki je narisana na sliki (nad napisom Heel bottom) izmerite 4 cm proti koncu nogavice (tam kjer so narisane škarje). To bo dolžina nog.
Izmerite širino nogavice. Z levega in desnega roba izmerite isto in po dolžini (kot kaže prekinjena črta) naredite šiv dolg 3 cm. Sredino izrežite in dobili boste ločene noge.
Sedaj obrnite nogavico na pravo stran in zapolnite noge in telo s polnilom za plišaste igrače (kosi vate, koščki blaga...) in z "nevidnim" šivom zašijte luknjo - med nogami (pregib pri koraku).

Drugo nogavico postavimo v položaj (2. položaj) kot na sliki - z boka. Iz kroja je razvidno za katere dele telesa opice uporabimo nogavico (Arms-roke, tail-rep, mouth - usta, ear-uho, hat-kapa, klobuk).
Rep (tail):
Kot kaže kroj. Tam kjer so narisane škarje za rep - zašijemo skupaj in izrežemo. Napolnimo s polnilom in pričvrstimo na opico.
Usta (mouth) - kot kaže kroj. Tam kjer so škarje, zašijemo skupaj, pustimo majhen del odprt za polnjenje. Izrežemo, obrnemo na pravo stran, napolnimo in zašijemo na obraz.
Roke (Arms): Kot kaže kroj - s tem, da ta del na polovici zašijemo po dolžini, tako da dobimo dve roki in napolnimo s polnilom ter zašijemo na opičje telo.
Ušesa (ears): Obe ušesi postavite skupaj na tako, da se zašijejo polkrožni delčki s prave strani in obrnejo na nasprotno stran.
Oči (eyes) - Pritrdite gumbe na opičjo glavo, nad ustmi.
Kapa (Hat) - navlečite opici kapico na glavo.
Opica je s tem izdelana!