Za samo 100Eur/leto boste lahko objavljali novice na portalu Otrokoskop. Število vpisanih dogodkov neomejeno. Več informacij na: info@otrokoskop.si
NAPOVEDNIK:
NEDELJA ob 11. uri: Film "PRETESNA KOŽA" ter brezplačni zajtrk pri Kinodvoru. Za varstvo otrok je poskrbljeno - brezplačno.
sre., 07.09.2016
Vsako nedeljo ob enajstih dopoldne v Kinodvoru poleg dobrega filma dobite še topli napitek in sladki priboljšek, oboje že vključeno v ceno vstopnice. Med gledanjem filma vam zagotavljamo brezplačno varstvo otrok. Lepo vabljeni!
SREDA ob 13. uri: Film "LJUBEZENSKA ODISEJA", posebna projekcija za starše z dojenčki
sre., 06.09.2017
Dobrodošli k ogledu filma vsi starši z dojenčki! Film je primerno tišje predvajan, dvorana rahlo osvetljena, dovoljeno je tudi hranjenje dojenčkov.
NEDELJA ob 11. uri: brezplačne delavnice in prireditve za najmlajše v otroškem parku, v City parku, v Ljubljani
ned., 17.09.2017
Nedeljske matineje v otroškem parku CITYPARKA od 11. do 13. ure. Prav vsako nedeljo se dobimo v otroškem parku Cityparka, kjer vaše najmlajše pričakamo s pravljicami in ustvarjalnimi delavnicami, vsako prvo nedeljo v mesecu pa tudi s predstavo.
VSAK TOREK med 16.30 in 17.15: BREZPLAČNE PLESNE URICE za otroke od 3. do 8. let - City park, otroško igrišče
tor., 05.12.2017
Otroci, stari od 3 do 8 let, vabljeni, da zaplešete z nami! Udeležite se zabavnih in razigranih plesnih uric vsak torek v otroškem igrišču Cityparka, med 16.30 in 17.15 uro.
SREDA ob 17.30: Ustvarjalni ples in igra - za otroke 6+, v Ljubljani, Pleteršnikova 12
sre., 06.12.2017
Plesno gibanje in izražanje za vsakogar. Preko ustvarjalnega gibanja in improvizacije bomo iskali svoj izraz ter naravno veselje do gibanja, energije in ritma. vsako sredo ob 17.30 za otroke od šestega leta starosti naprej...
Ob četrtkih dopoldan: BREZPLAČNA JOGA ZA DOJENČKE V OTROŠKEM PARKU CITYPARKA
čet., 07.12.2017
Joga za dojenčke je namenjena
najmlajšim in njihovim mamicam – najprej se s posebnimi vajami posvetimo
mamicam, da se povežejo med seboj in naberejo novih moči...
VSAK ČETRTEK ob 16.30: Brezplačna joga za otroke v otroškem parku Cityparka
čet., 07.12.2017
Jogica je posebna joga, namenjena otrokom, ki skozi pravljico ali domišljijo raziskujejo svet, svoja čustva, um in telo. Asane so popolnoma prilagojene otrokom. Velik poudarek je na dihanju in umirjanju, vseeno pa je jogica ena velika zabava.
Pohištvo za otroke - NOVO v Sloveniji - Frrrniture.com
čet., 07.12.2017
Frrrniture otroku in okolju prijazno trajnostno pohištvo. Kolekcija vsebuje kolekcijo šestih stolov in mize. V predšolski vzgoji spodbujajo otrokovo domišljijo, ker skozi igrivo podobo postanejo del dogajanja.
SOBOTA ob 18.30 uri: Slikarski party v Ljubljani - Slikarsko znanje ni potrebno
sob., 09.12.2017
Druženje slikarskih antitalentov, ki ob malo slikanja, malo plesa, petja in ob kakšnem kozarčku preživijo fantastičen večer, pri tem pa izdelajo SLIKO! Vabljeni!
Muzej školjk in polžev v Piranu - ideja za izlet - za družine
ned., 10.12.2017
Muzej školjk in polžev iz Pirana, edini v Sloveniji. Deluje pod okriljem neprofitnega zavoda Mediteranum. Muzej školjk je muzej kjer lahko vidite okoli 4000 eksponatov: polžev, školjk, rakov, morskih zvezd, ježev in še drugih nenavadnih bitij iz celega sv
UŠI IN GNIDE - kako jih odstraniti v enem dnevu - NOVO
pet., 15.12.2017
Naglavne uši so še vedno prisotne, kljub temu da imamo na voljo "malo morje" receptov, šamponov, losionov, električnih glavnikov in podobnih pripomočkov za odstranjevanje gnid in uši.


Rezultati iskanja


Tujina


Področje delovanja: povsod
Naredi sam: Popisani dežnik

 Dežnik je lahko lepo darilo. Vsak potrebuje dežnik. Mali, veliki, pisan, enobarven, poslovni...
zakaj ne bi podarili dežnik, ki bi hkrati bil plod vašega dela. Na dežnik lahko napišete izvirno sporočilo, narišete vzorce, narišete sliko junaka, ki je vašemu otroku všeč ipd.
Za idelavo tako izvirnega darila ne potrebujete veliko.
Potrebni material:
- dežnik (iz najlona, in ne PVC-a)
- računalnik in printer
- barve za blago (tekstil):Flomasterji za blago
- luč, baterijo...
- selotejp
Postopek izdelave:
Če ste si omislili besedilo za na dežnik, je najprej potrebno besedilo napisati v word-u na računalnik. Velikost črk naj bo čim večja (Font). Izberite pisavo (Verdana, Chiller...). Natisnite besedilo. V kolikor vam pisava in velikost črk ustrezata, natisnite jih na papir.
Če z velikostjo črk niste zadovoljni, oz. potrebujete večje črke - lahko besedo po besedo povečate in natisnete.
Sedaj je čas za rezanje. Vsako črko posebej izrežite (natančnost ni pomembna - pomembno je da so črke izrezane na način da jih boste lahko pritrdili s selotejpom eno zraven druge).
Črke zalepite s spodnje strani dežnika na način kot bi želeli da je napis viden na zgornji strani.
Odprt dežnik namestite na stol in s spodnje strani dežnika (oz. s stola) namestite luč, ki bo dovolj osvetlila dežnik.
Osvetlitev je potrebna zaradi "kopiranja" teksta s pomočjo barv za blago.
V kolikor imate flomasterje za tekstil, najprej obrobite črke.
Na koncu pobarvajte še črke od znotraj.
In vaš novi dežnik je nared.

Na isti način lahko narišete kakršen koli motiv želite: Avtor postopka kot primer navaja znano znamko Hello Kitty. Kako lahko narišete Hello Kitty dežnik, si oglejte na tej povezavi.

Če ste se odločili za ustvarjanje motiva na dežniku, lahko z barvami za tekstil še narišete angelčke na majčki. Več na >>>