Za samo 100Eur/leto boste lahko objavljali novice na portalu Otrokoskop. Število vpisanih dogodkov neomejeno. Več informacij na: [email protected]
NAPOVEDNIK:
NEDELJA ob 11. uri: Film "PRETESNA KOŽA" ter brezplačni zajtrk pri Kinodvoru. Za varstvo otrok je poskrbljeno - brezplačno.
sre., 07.09.2016
Vsako nedeljo ob enajstih dopoldne v Kinodvoru poleg dobrega filma dobite še topli napitek in sladki priboljšek, oboje že vključeno v ceno vstopnice. Med gledanjem filma vam zagotavljamo brezplačno varstvo otrok. Lepo vabljeni!
SREDA ob 13. uri: Film "LJUBEZENSKA ODISEJA", posebna projekcija za starše z dojenčki
sre., 06.09.2017
Dobrodošli k ogledu filma vsi starši z dojenčki! Film je primerno tišje predvajan, dvorana rahlo osvetljena, dovoljeno je tudi hranjenje dojenčkov.
NEDELJA ob 11. uri: brezplačne delavnice in prireditve za najmlajše v otroškem parku, v City parku, v Ljubljani
ned., 17.09.2017
Nedeljske matineje v otroškem parku CITYPARKA od 11. do 13. ure. Prav vsako nedeljo se dobimo v otroškem parku Cityparka, kjer vaše najmlajše pričakamo s pravljicami in ustvarjalnimi delavnicami, vsako prvo nedeljo v mesecu pa tudi s predstavo.
VSAK ČETRTEK ob 16.30: Brezplačna joga za otroke v otroškem parku Cityparka
čet., 07.12.2017
Jogica je posebna joga, namenjena otrokom, ki skozi pravljico ali domišljijo raziskujejo svet, svoja čustva, um in telo. Asane so popolnoma prilagojene otrokom. Velik poudarek je na dihanju in umirjanju, vseeno pa je jogica ena velika zabava.
Ob četrtkih dopoldan: BREZPLAČNA JOGA ZA DOJENČKE V OTROŠKEM PARKU CITYPARKA
čet., 15.03.2018
Joga za dojenčke je namenjena
najmlajšim in njihovim mamicam – najprej se s posebnimi vajami posvetimo
mamicam, da se povežejo med seboj in naberejo novih moči...
PETEK ob 19 uri: Slikarski party v Ljubljani - Slikarsko znanje ni potrebno
pet., 29.06.2018
Druženje slikarskih antitalentov, ki ob malo slikanja, malo plesa, petja in ob kakšnem kozarčku preživijo fantastičen večer, pri tem pa izdelajo SLIKO! Vabljeni!
UŠI IN GNIDE - kako jih odstraniti v enem dnevu - NOVO
sre., 19.09.2018
Naglavne uši so še vedno prisotne, kljub temu da imamo na voljo "malo morje" receptov, šamponov, losionov, električnih glavnikov in podobnih pripomočkov za odstranjevanje gnid in uši.
Muzej školjk in polžev v Piranu - ideja za izlet - za družine
čet., 20.09.2018
Muzej školjk in polžev iz Pirana, edini v Sloveniji. Deluje pod okriljem neprofitnega zavoda Mediteranum. Muzej školjk je muzej kjer lahko vidite okoli 4000 eksponatov: polžev, školjk, rakov, morskih zvezd, ježev in še drugih nenavadnih bitij iz celega sv


IDEJE za DARILA

SIAL CAPRIS d.o.o.
Kvedrova cesta 13
6000 Koper

031 239 192
[email protected]
www.smejko.si

Področje delovanja: povsod
  SMEJKO.SI - IZPOSOJA OPREME ZA NOSEČNICE IN DOJENČKE
Spletna trgovina Smejko.Si za lepšo nosečnost, porod in starševstvo poskrbi!
Zakaj bi kupovali drago opremo za nosečnice in dojenčke?
Raje jo najemite in privarčujte.

 


Oražnova 12
8311 Kostanjevica na Krki

070/882 007
[email protected]
www.balonarstvo.net

Področje delovanja: Novo Mesto
Let z balonom je prelepo darilo, ki se ga obdarjeni spominja vse življenje. Darilni bon, ki je hkrati vozovnica za polet vam dostavimo osebno ali po pošti, o času poleta in ostalih podrobnostih pa se z obdarjencem dogovorimo naknadno.


Tujina

www.freelang.net

Področje delovanja: povsod
Želite povedati "Ljubim te" v vseh svetovnih jezikih?
Ali bi se radi nekomu zahvalili, ga pozdravili,čestitali v njegovem jeziku.
Na tej spletni strani lahko poiščete kako se nekatere besede napišejo v vseh svetovnih jezikih.


Družinske fotografije kot darilo - malo drugače

Tujina

www.otrokoskop.si

Področje delovanja: povsod

Zakaj ne bi letos izdelali novoletne voščilnice kar sami? Izberite par poljubnih voščilnic (za katere menite da bi jih lahko izdelali sami), nabavite vse potrebno za izdelavo le-teh in presenetite svoje najbližje.
Ideja za darilo (naredi sam):
Ideja za ustvarjanje poljubnih voščilnic z otroki: Fotografirajte otroke (v kolikor imate čas jih uredite, čim bolj svečana oblačila in jih fotografirajte, lahko pa naredite družinsko fotografijo) in fotografije natisnite na mali format (velikost vizitke). Če se le da, te majhne fotografije plastificirajte. Kupite prazne voščilnice in v njih narahlo nalepite majhno družinsko fotografijo (da fotografijo po potrebi ločimo od voščilnice) in napišite  poljubno voščilo.
Dobili boste voščilnico in fotografijo, ki jo lahko oseba kateri je voščilnica namenjena, shrani v denarnico.
Podobno: lahko naredite majhno fotografijo in jo nalepite na vizitko koledar ( v tem prazničnem času dobite male koledarčke vsepovsod). Na drugo stran koledarja (kjer je ponavadi oglas podjetja) nalepite fotografijo istih dimenzija. In koledar-fotografijo plastificirajte. Na A4 format PVC folije (v folijo lahko date ca. 20 koledarjev-fotografij - in potem je to pravzaprav plastificiranje samo ene A4 strani). Na koncu samo izrežete vaše plastiificirane foto-koledarčke. (Office store v BTC-ju nudi plastificiranje (toplo plastificiranje).
by t.h.f


Ideja za darilo - naredi sam, božično darilo

Tujina


Področje delovanja: povsod
Naredite sami: Opica iz nogavic

naredite sami iz nogavic Na spletni strani boste našli opis in načrt izdelave teh luštnih opic. Spletna stran je v angleškem jeziku. Opis postopka izdelave smo prevedli v slovenščino. Za "kroj" in morebitne nejasnosti pa "kliknite" na to povezavo >>>
Za izdelavo potrebujete:
- par nogavic
- iglo in sukanec
- 2 gumba za oči
- šivalni stroj (ni nujno)
Postopek izdelave:
Prvo nogavico obrnite navznoter ter postavite kot na sliki (prsti gor, peta dol).
Od črte, ki je narisana na sliki (nad napisom Heel bottom) izmerite 4 cm proti koncu nogavice (tam kjer so narisane škarje). To bo dolžina nog.
Izmerite širino nogavice. Z levega in desnega roba izmerite isto in po dolžini (kot kaže prekinjena črta) naredite šiv dolg 3 cm. Sredino izrežite in dobili boste ločene noge.
Sedaj obrnite nogavico na pravo stran in zapolnite noge in telo s polnilom za plišaste igrače (kosi vate, koščki blaga...) in z "nevidnim" šivom zašijte luknjo - med nogami (pregib pri koraku).

Drugo nogavico postavimo v položaj (2. položaj) kot na sliki - z boka. Iz kroja je razvidno za katere dele telesa opice uporabimo nogavico (Arms-roke, tail-rep, mouth - usta, ear-uho, hat-kapa, klobuk).
Rep (tail):
Kot kaže kroj. Tam kjer so narisane škarje za rep - zašijemo skupaj in izrežemo. Napolnimo s polnilom in pričvrstimo na opico.
Usta (mouth) - kot kaže kroj. Tam kjer so škarje, zašijemo skupaj, pustimo majhen del odprt za polnjenje. Izrežemo, obrnemo na pravo stran, napolnimo in zašijemo na obraz.
Roke (Arms): Kot kaže kroj - s tem, da ta del na polovici zašijemo po dolžini, tako da dobimo dve roki in napolnimo s polnilom ter zašijemo na opičje telo.
Ušesa (ears): Obe ušesi postavite skupaj na tako, da se zašijejo polkrožni delčki s prave strani in obrnejo na nasprotno stran.
Oči (eyes) - Pritrdite gumbe na opičjo glavo, nad ustmi.
Kapa (Hat) - navlečite opici kapico na glavo.
Opica je s tem izdelana!Tujina


Področje delovanja: povsod
Naredi sam: Popisani dežnik

 Dežnik je lahko lepo darilo. Vsak potrebuje dežnik. Mali, veliki, pisan, enobarven, poslovni...
zakaj ne bi podarili dežnik, ki bi hkrati bil plod vašega dela. Na dežnik lahko napišete izvirno sporočilo, narišete vzorce, narišete sliko junaka, ki je vašemu otroku všeč ipd.
Za idelavo tako izvirnega darila ne potrebujete veliko.
Potrebni material:
- dežnik (iz najlona, in ne PVC-a)
- računalnik in printer
- barve za blago (tekstil):Flomasterji za blago
- luč, baterijo...
- selotejp
Postopek izdelave:
Če ste si omislili besedilo za na dežnik, je najprej potrebno besedilo napisati v word-u na računalnik. Velikost črk naj bo čim večja (Font). Izberite pisavo (Verdana, Chiller...). Natisnite besedilo. V kolikor vam pisava in velikost črk ustrezata, natisnite jih na papir.
Če z velikostjo črk niste zadovoljni, oz. potrebujete večje črke - lahko besedo po besedo povečate in natisnete.
Sedaj je čas za rezanje. Vsako črko posebej izrežite (natančnost ni pomembna - pomembno je da so črke izrezane na način da jih boste lahko pritrdili s selotejpom eno zraven druge).
Črke zalepite s spodnje strani dežnika na način kot bi želeli da je napis viden na zgornji strani.
Odprt dežnik namestite na stol in s spodnje strani dežnika (oz. s stola) namestite luč, ki bo dovolj osvetlila dežnik.
Osvetlitev je potrebna zaradi "kopiranja" teksta s pomočjo barv za blago.
V kolikor imate flomasterje za tekstil, najprej obrobite črke.
Na koncu pobarvajte še črke od znotraj.
In vaš novi dežnik je nared.

Na isti način lahko narišete kakršen koli motiv želite: Avtor postopka kot primer navaja znano znamko Hello Kitty. Kako lahko narišete Hello Kitty dežnik, si oglejte na tej povezavi.

Če ste se odločili za ustvarjanje motiva na dežniku, lahko z barvami za tekstil še narišete angelčke na majčki. Več na >>>