Za samo 100Eur/leto boste lahko objavljali novice na portalu Otrokoskop. Število vpisanih dogodkov neomejeno. Več informacij na: [email protected]
NAPOVEDNIK:
NEDELJA ob 11. uri: Film "PRETESNA KOŽA" ter brezplačni zajtrk pri Kinodvoru. Za varstvo otrok je poskrbljeno - brezplačno.
sre., 07.09.2016
Vsako nedeljo ob enajstih dopoldne v Kinodvoru poleg dobrega filma dobite še topli napitek in sladki priboljšek, oboje že vključeno v ceno vstopnice. Med gledanjem filma vam zagotavljamo brezplačno varstvo otrok. Lepo vabljeni!
SREDA ob 13. uri: Film "LJUBEZENSKA ODISEJA", posebna projekcija za starše z dojenčki
sre., 06.09.2017
Dobrodošli k ogledu filma vsi starši z dojenčki! Film je primerno tišje predvajan, dvorana rahlo osvetljena, dovoljeno je tudi hranjenje dojenčkov.
NEDELJA ob 11. uri: brezplačne delavnice in prireditve za najmlajše v otroškem parku, v City parku, v Ljubljani
ned., 17.09.2017
Nedeljske matineje v otroškem parku CITYPARKA od 11. do 13. ure. Prav vsako nedeljo se dobimo v otroškem parku Cityparka, kjer vaše najmlajše pričakamo s pravljicami in ustvarjalnimi delavnicami, vsako prvo nedeljo v mesecu pa tudi s predstavo.
VSAK ČETRTEK ob 16.30: Brezplačna joga za otroke v otroškem parku Cityparka
čet., 07.12.2017
Jogica je posebna joga, namenjena otrokom, ki skozi pravljico ali domišljijo raziskujejo svet, svoja čustva, um in telo. Asane so popolnoma prilagojene otrokom. Velik poudarek je na dihanju in umirjanju, vseeno pa je jogica ena velika zabava.
Ob četrtkih dopoldan: BREZPLAČNA JOGA ZA DOJENČKE V OTROŠKEM PARKU CITYPARKA
čet., 15.03.2018
Joga za dojenčke je namenjena
najmlajšim in njihovim mamicam – najprej se s posebnimi vajami posvetimo
mamicam, da se povežejo med seboj in naberejo novih moči...
PETEK ob 19 uri: Slikarski party v Ljubljani - Slikarsko znanje ni potrebno
pet., 29.06.2018
Druženje slikarskih antitalentov, ki ob malo slikanja, malo plesa, petja in ob kakšnem kozarčku preživijo fantastičen večer, pri tem pa izdelajo SLIKO! Vabljeni!
UŠI IN GNIDE - kako jih odstraniti v enem dnevu - NOVO
sre., 19.09.2018
Naglavne uši so še vedno prisotne, kljub temu da imamo na voljo "malo morje" receptov, šamponov, losionov, električnih glavnikov in podobnih pripomočkov za odstranjevanje gnid in uši.
Muzej školjk in polžev v Piranu - ideja za izlet - za družine
čet., 20.09.2018
Muzej školjk in polžev iz Pirana, edini v Sloveniji. Deluje pod okriljem neprofitnega zavoda Mediteranum. Muzej školjk je muzej kjer lahko vidite okoli 4000 eksponatov: polžev, školjk, rakov, morskih zvezd, ježev in še drugih nenavadnih bitij iz celega sv


OBLIKE POMOČI osebam in svojcem oseb s posebnimi potrebami in težavami

Ob Grosupeljščici28
1290 Grosuplje

01 7810-710
[email protected]
www.druzinski-negovalec.si

Področje delovanja: Ljubljana
Družinski negovalec je oseba, ki neguje ostarelega in pomoči potrebnega družinskega člana, sorodnika, prijatelja ali bližnjega soseda. Pomoč izvaja lahko na domu varovanca, na svojem domu ali pa pomaga osebi, ki živi v domu za starejše.
Ta internetna stran je namenjena vsem tistim, ki iščejo informacije, preverjajo svoje znanje in želijo posredovati svoje izkušnje tudi drugim.


1292 Draga pri Igu

[email protected]
www.center-db.si

Področje delovanja: Ljubljana
Center je socialno varstveni zavod za usposabljanje, vzgojo in izobraževanje, zdravstveno varstvo, rehabilitacijo in nego otrok in mladostnikov z zmerno, težjo in najtežjo motnjo v duševnem razvoju z dodatnimi motnjami.

Center ima tudi dom za obravnavo odraslih oseb z zmerno, težjo in najtežjo motnjo v duševnem razvoju. Osnovna značilnost te populacije z najzahtevnejšo invalidnostjo je, da te osebe niso sposobne za samostojno življenje in delo, kar pomeni, da so v večji ali manjši meri odvisne od tuje pomoči

Šentvid pri Stični 44
1296 Šentvid pri Stični

01/ 788 74 50
[email protected]
www.czbo.si

Področje delovanja: Ljubljana
Center za zdravljenje bolezni otrok v Šentvidu pri Stični je bolnišnična ustanova, kjer se opravlja dejavnost rehabilitacije kronično bolnih otrok v starosti od 0 do 19 let. Poleg tega so pri njih nastanjeni tudi otroci v terminalni fazi bolezni pri katerih ozdravitev ni možna.
Njihov cilj je poleg zdravljenja bolezni same predvsem to, da pripravijo otroka do stanja, ko je pripravljen bolezen sprejeti, se z njo naučiti živeti ter si znati sam pomagati, da se zaradi bolezni ne počuti manjvrednega in zapostavljenega v družbi. Istočasno je poskrbljeno tudi za osnovnošolsko izobraževanje in s tem si otrok pridobi veščine usklajevanja bolezenskega stanja z obveznostmi.
Nahajajo se v dolenjski regiji v središču Šentvida pri Stični.
AMBULANTNO SPECIALISTIČNA DEJAVNOST
Se izvaja predvsem zaradi motenj hranjenja in ne predstavlja urgentne primere.
PRODAJA NA TRGU
* prehrana za starejše občane
* najem bazena (Možnost najema bazena za organizirane skupine skozi celo leto.

Dane 10
1310 Ribnica

041 469 870
www.korenineinkrila.com

Področje delovanja: Ljubljana
Postavitev družine je terapevtska metoda, ki temelji na dejstvu, da je uspešna šele takrat, ko je posameznik v slogi in soglasju s svojimi starši. Ko prizna in sprejme starše in ko od njih z vso ljubeznijo vzame življenje, je potem tudi kot posameznik najbolje pripravljen na vse, kar ga čaka v življenju, saj ima korenine, ki mu dajejo moč. To je najpomembnejše načelo načelo brezpogojne ljubezni do staršev.

Lahko si izdelate lastno družinsko drevo! Avtorji strani opozarjajo na kar morate biti posebej pozorni pri izdelavi družinskega drevesa

Engelsova 6
2000 Maribor, oz. Slovenija

[email protected]
www.drustvo-psoriatikov.si

Področje delovanja: povsod
Društvo psoriatikov Slovenije je humanitarna organizacija za pomoč bolnikom s psoriazo - luskavico

Lokovina 10
3204 Dobrna

03/780-10-16
[email protected]
www.centerdobrna.si

Področje delovanja: Celje
CUDV Dobrna - Programi za otroke, mladostnike in odrasle.
Za otroke in mladostnike se izvajajo programi vzgoje in izobraževanja, socialnega varstva in zdravstvenega varstva.
Otroci in mladostniki so do šestindvajsetega leta starosti vključeni v oddelke vzgoje in izobraževanja, ki izvajajo posebni program vzgoje in izobraževanja.
Za mlajše se izvaja program na osnovnošolski ravni, za starejše mladostnike pa na ravni usposabljanja za življenje in delo, ki vključuje nove vsebine in več zaposlitev, ki potekajo v delavnicah in na prostem.

Jadranska cesta 73
6280 Ankaran

(05) 6692 000
[email protected]
www.zdravilisce-debelirtic.org

Področje delovanja: Koper
Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič - ponuja aktivno obarvane počitnice za otroke in družino.
Praznovanje rojstnega dne za otroke!


6320 Portorož-Strunjan

[email protected]
www.cuevs.si

Področje delovanja: Koper
V starejši stavbi so našli svoj prostor učenci oddelkov vzgoje in izobraževanja.
Tu ima svoje prostore dom z urejenimi spalnicami in dnevnimi prostori za vzgojne skupine, opremljena in posodobljena mladinska knjižnica in učilnica za logopedske obravnave. Poleg teh prostorov so tu še kuhinja z jedilnico, toaletni prostori, ambulanta in zobna ambulanta.
V novejši stavbi so učilnice za učence nižje in višje stopnje OŠ s PP in predpoklicna oddelka, delavnice za uvajanje učencev višje stopnje v proizvodno delo, učilnica za računalniško opismenjevanje, učno stanovanje, kjer poteka pouk gospodinjstva, in velika telovadnica ter kabinet učil. Pod okriljem Centra je tudi enota Divača z učilnicami in prostori za domsko oskrbo.

V matično šolo Strunjan je vključenih 72 učencev iz občin Piran, Izola, Koper, Sežana in Ilirska Bistrica. V enoti Divača sta le oddelka vzgoje in izobraževanja z 12 učenci, od teh so štirje v domski oskrbi.