Za samo 100Eur/leto boste lahko objavljali novice na portalu Otrokoskop. Število vpisanih dogodkov neomejeno. Več informacij na: [email protected]
NAPOVEDNIK:
NEDELJA ob 11. uri: Film "PRETESNA KOŽA" ter brezplačni zajtrk pri Kinodvoru. Za varstvo otrok je poskrbljeno - brezplačno.
sre., 07.09.2016
Vsako nedeljo ob enajstih dopoldne v Kinodvoru poleg dobrega filma dobite še topli napitek in sladki priboljšek, oboje že vključeno v ceno vstopnice. Med gledanjem filma vam zagotavljamo brezplačno varstvo otrok. Lepo vabljeni!
SREDA ob 13. uri: Film "LJUBEZENSKA ODISEJA", posebna projekcija za starše z dojenčki
sre., 06.09.2017
Dobrodošli k ogledu filma vsi starši z dojenčki! Film je primerno tišje predvajan, dvorana rahlo osvetljena, dovoljeno je tudi hranjenje dojenčkov.
NEDELJA ob 11. uri: brezplačne delavnice in prireditve za najmlajše v otroškem parku, v City parku, v Ljubljani
ned., 17.09.2017
Nedeljske matineje v otroškem parku CITYPARKA od 11. do 13. ure. Prav vsako nedeljo se dobimo v otroškem parku Cityparka, kjer vaše najmlajše pričakamo s pravljicami in ustvarjalnimi delavnicami, vsako prvo nedeljo v mesecu pa tudi s predstavo.
VSAK ČETRTEK ob 16.30: Brezplačna joga za otroke v otroškem parku Cityparka
čet., 07.12.2017
Jogica je posebna joga, namenjena otrokom, ki skozi pravljico ali domišljijo raziskujejo svet, svoja čustva, um in telo. Asane so popolnoma prilagojene otrokom. Velik poudarek je na dihanju in umirjanju, vseeno pa je jogica ena velika zabava.
Ob četrtkih dopoldan: BREZPLAČNA JOGA ZA DOJENČKE V OTROŠKEM PARKU CITYPARKA
čet., 15.03.2018
Joga za dojenčke je namenjena
najmlajšim in njihovim mamicam – najprej se s posebnimi vajami posvetimo
mamicam, da se povežejo med seboj in naberejo novih moči...
PETEK ob 19 uri: Slikarski party v Ljubljani - Slikarsko znanje ni potrebno
pet., 29.06.2018
Druženje slikarskih antitalentov, ki ob malo slikanja, malo plesa, petja in ob kakšnem kozarčku preživijo fantastičen večer, pri tem pa izdelajo SLIKO! Vabljeni!
UŠI IN GNIDE - kako jih odstraniti v enem dnevu - NOVO
sre., 19.09.2018
Naglavne uši so še vedno prisotne, kljub temu da imamo na voljo "malo morje" receptov, šamponov, losionov, električnih glavnikov in podobnih pripomočkov za odstranjevanje gnid in uši.
Muzej školjk in polžev v Piranu - ideja za izlet - za družine
čet., 20.09.2018
Muzej školjk in polžev iz Pirana, edini v Sloveniji. Deluje pod okriljem neprofitnega zavoda Mediteranum. Muzej školjk je muzej kjer lahko vidite okoli 4000 eksponatov: polžev, školjk, rakov, morskih zvezd, ježev in še drugih nenavadnih bitij iz celega sv


Vrtci, šole in šolarji

www.uciteljska.net

Področje delovanja: povsod
Če potrebujete gradivo, učne liste npr. za matematiko 5r/8-Učni listi, naloge, pomoč...potem je učiteljska.net pravi naslov - Je menjalnica gradiv, mnenj in idej(zelo zanimiva stran...oglejte si podrobneje kaj vse ponujajo...tudi križanke po naročilu...Učiteljska.net vam ponuja
* brezplačne menjave, povpraševanja in uporabo učnih listov, priprav, seminarskih nalog, testov, vaj, člankov, načrtov ...
* izmenjavo mnenj, medsebojno pomoč, obveščanje ...
* internetne povezave za reševanje konkretnih problemov po izbiri uporabnikov.
in še veliko več o matematiki in učnih listih na naslednjih straneh (v angleščini):

www.dositey.com/worksheet/timeunit.htm


www.dositey.com/worksheet/length/lengthm...


www.dositey.com/worksheet/length/length2...


www.mathslice.com/actionctl.php?actionid... npr.

MEASURMENTS


www.edhelper.com/measurement.htm


www.uciteljska.net

Področje delovanja: povsod
Učiteljska internetna stran je namenjena učiteljem, študentom in drugim pedagoškim delavcem, ki poučujemo ali bodo poučevali na katerikoli osnovni šoli v Sloveniji; ki iščejo vedno nove zamisli in izzive; ki želijo nadgraditi svoje delo in imajo posluh za tisto, kar so ustvarili drugi učitelji in smo svoje dosežke pripravljeni deliti z njimi. Svoje znanje, ustvarjalnost, izkušnje in spretnosti združimo in jih ponudimo tistim, zaradi katerih so tu: UČENCEM.
Učiteljska stran ponuja možnost brezplačne menjave in uporabe učnih listov, priprav, seminarskih nalog, testov, vaj, člankov, načrtov... ter nudi internetne povezave za reševanje konkretnih problemov po izbiri uporabnikov.


Mojca Žalik, lončarska ustvarjalka


041 540 342
[email protected]
www.narobesvet.si

Področje delovanja: povsod

Lončarski izdelki  in  tečaj lončarskega ustvarjanja (ustvarjanje z glino).


DZS d.d.


[email protected]
vedez.dzs.si

Področje delovanja: povsod

Izobraževalne vsebine in gradiva v pomoč delu doma in v šoli (učni listi, tematski projekti, naročniške vsebine, priročniki, ...)

Slovenija

[email protected]
www.simos.si

Področje delovanja: povsod
Slovenska internetna mreža osnovnih šol ...


Naloge, testi, učni listi-matematika


[email protected]
e-um.org

Področje delovanja: povsod

Interaktivna učna gradiva za matematiko:
1. Devetletka
2. Gimnazija
3. Pantomima


e-knjiga


ec.europa.eu

Področje delovanja: povsod
Zoe makes a splash: je interaktivna knjiga, primerna za pametne telefone in tablice, ki uči otroke o pomembnosti in pametni rabi vode doma in v šoli. Zgodba sledi dvema otrokoma, ki ju vodi Žabec Fred skozi onesnaženo barje in ju uči kako bolj pazljivo uporabljati vodo. Razloži jima tudi vpliv onesnažene vode na divjino in življenjsko okolje ter ju pouči o koristih, ki jih imamo od čiste vode. Gre za zabavno in interaktivno aplikacijo polno spodbudnih animacij in likov. Otroke spodbudi k temu, da vidijo vodo na nov način skozi učenje o kroženju vode in jim predstavi, kako upravljanje z vodo pravzaprav deluje. Otroci dobijo mnogo nasvetov o tem kako ohranjati vodo. Knjiga je v angleščini tako, da lahko otroci hkrati še bogatijo svoj angleški jezikovni zaklad

Tetra-Pak


[email protected]
www.eko-paket.si

Področje delovanja: povsod
Eko-paket je projekt podjetja Tetra Pak, s katerim želimo mlade spodbuditi k odgovornemu ravnanju s KEŽ.
V projektu Eko-paket lahko sodelujejo vrtci, šole in zavodi.
V letošnjem šolskem letu lahko vrtci, šole in zavodi sodelujejo v zbiranju KEŽ (KEŽ je kartonska embalaža za živila (=votla kartonska embalaža za sok in mleko = embalaža Tetra Pak), vrtci in osnovne šole pa tudi tekmujejo v pripravi projektov o ravnanju s KEŽ. Glede na starost bodo tekmovalci razdeljeni v dve skupini:

* mlajša skupina: vrtci in 1. do 3. razred OŠ,
* starejša skupina: 4. do 9. razred OŠ.
Vsi vrtci, šole in zavodi, ki bodo do 30. aprila 2010 poslali poročilo o zbiranju KEŽ, bodo prejeli simbolične nagrade. Zmagovalni projekti (trije v mlajši in trije v starejši skupini) v ravnanju s KEŽ pa bodo posebej nagrajeni.
Prijavo projekta o ravnanju s KEŽ je potrebno poslati do petka, 16. aprila 2010.


Pobarvanke, učni listi, igre
1000 Ljubljana

[email protected]
www.otroci.org

Področje delovanja: povsod
Otroške igre, pobarvanke, pravljice, učni listi, vabila, čestitke, vizitke, otroška imena, nasveti za učenje, nagradne igre, kotiček za najmlajše, uganke, sudoku in še veliko več, ozadja za namizje računalnika, ohranjevalniki zaslona, poučni programi, detektivske naloge, skrite besede...
Učni listi:
Prav tako lahko na tej strani najdete veliko matematičnih nalog za otroke. Naloge so se posebej prilagojene za predšolske otroke oziroma otroke zgodnjega šolskega obdobja.

Vegova 7
1000 Ljubljana

01/2521-919
www.kgbl.si

Področje delovanja: Ljubljana
Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana

Plesna pripravnica
Program plesne pripravnice obsega tri starostne skupine od 6 do 8 let. Učenci v prvem in drugem letu spoznavajo svoje telo, prostor okoli in skozi igro odnos do okolja, posameznikov ali skupine. Tretje leto učenci že zavestno izvajajo gibe in dejavnosti, ki njihovo telo usposabljajo za nadaljevanje izobraževanja v t.i. plesnem programu.
Plesni program se deli na balet in sodobni ples.
Otroci, stari 9 let, se vanj vpišejo na podlagi opravljenega sprejemnega preizkusa.
Balet
Po končani plesni pripravnici se učenci po opravljenem sprejemnem preizkusu lahko vpišejo v prvi razred baleta (9 let) Pouk baleta traja šest let. Po končani osnovni stopnji lahko učenci opravljajo sprejemni izpit za srednjo baletno šolo.