Za samo 100Eur/leto boste lahko objavljali novice na portalu Otrokoskop. Število vpisanih dogodkov neomejeno. Več informacij na: [email protected]
NAPOVEDNIK:
NEDELJA ob 11. uri: Film "PRETESNA KOŽA" ter brezplačni zajtrk pri Kinodvoru. Za varstvo otrok je poskrbljeno - brezplačno.
sre., 07.09.2016
Vsako nedeljo ob enajstih dopoldne v Kinodvoru poleg dobrega filma dobite še topli napitek in sladki priboljšek, oboje že vključeno v ceno vstopnice. Med gledanjem filma vam zagotavljamo brezplačno varstvo otrok. Lepo vabljeni!
SREDA ob 13. uri: Film "LJUBEZENSKA ODISEJA", posebna projekcija za starše z dojenčki
sre., 06.09.2017
Dobrodošli k ogledu filma vsi starši z dojenčki! Film je primerno tišje predvajan, dvorana rahlo osvetljena, dovoljeno je tudi hranjenje dojenčkov.
NEDELJA ob 11. uri: brezplačne delavnice in prireditve za najmlajše v otroškem parku, v City parku, v Ljubljani
ned., 17.09.2017
Nedeljske matineje v otroškem parku CITYPARKA od 11. do 13. ure. Prav vsako nedeljo se dobimo v otroškem parku Cityparka, kjer vaše najmlajše pričakamo s pravljicami in ustvarjalnimi delavnicami, vsako prvo nedeljo v mesecu pa tudi s predstavo.
VSAK ČETRTEK ob 16.30: Brezplačna joga za otroke v otroškem parku Cityparka
čet., 07.12.2017
Jogica je posebna joga, namenjena otrokom, ki skozi pravljico ali domišljijo raziskujejo svet, svoja čustva, um in telo. Asane so popolnoma prilagojene otrokom. Velik poudarek je na dihanju in umirjanju, vseeno pa je jogica ena velika zabava.
Ob četrtkih dopoldan: BREZPLAČNA JOGA ZA DOJENČKE V OTROŠKEM PARKU CITYPARKA
čet., 15.03.2018
Joga za dojenčke je namenjena
najmlajšim in njihovim mamicam – najprej se s posebnimi vajami posvetimo
mamicam, da se povežejo med seboj in naberejo novih moči...
PETEK ob 19 uri: Slikarski party v Ljubljani - Slikarsko znanje ni potrebno
pet., 29.06.2018
Druženje slikarskih antitalentov, ki ob malo slikanja, malo plesa, petja in ob kakšnem kozarčku preživijo fantastičen večer, pri tem pa izdelajo SLIKO! Vabljeni!
UŠI IN GNIDE - kako jih odstraniti v enem dnevu - NOVO
sre., 19.09.2018
Naglavne uši so še vedno prisotne, kljub temu da imamo na voljo "malo morje" receptov, šamponov, losionov, električnih glavnikov in podobnih pripomočkov za odstranjevanje gnid in uši.
Muzej školjk in polžev v Piranu - ideja za izlet - za družine
čet., 20.09.2018
Muzej školjk in polžev iz Pirana, edini v Sloveniji. Deluje pod okriljem neprofitnega zavoda Mediteranum. Muzej školjk je muzej kjer lahko vidite okoli 4000 eksponatov: polžev, školjk, rakov, morskih zvezd, ježev in še drugih nenavadnih bitij iz celega sv


Vrtci, šole in šolarji

Stegne 9b
1000 Ljubljana

080 1990
[email protected]
junior.si

Področje delovanja: Ljubljana
Revija National Geographic Kids je namenjena otrokom in izhaja v dvanajstih jezikih. Samo v angleškem jeziku jo prebira več kot milijon bralcev. National Geographic Junior je njena licenčna inačica, namenjena slovenskim otrokom. Slovenska revija je druga nacionalna izdaja po vrsti

Rezijanska 22
1000 Ljubljana

01 420 46 30
[email protected]
www.vrteckolezija.si

Področje delovanja: Ljubljana
Vrtec sprejema predšolske otroke od dopolnjenega prvega leta starosti do vstopa v osnovno šolo. Izjemoma vrtec sprejme mlajše otroke ob zaključku starševskega dopusta, vendar ne mlajših od 11 mesecev.

SKB banka
Ajdovščina 2
1000 Ljubljana

[email protected]
papi.skb.si

Področje delovanja: Ljubljana
PAPI je krilati pujsek in obenem prijatelj mladih varčevalcev SKB banke.
Na Papijevi spletni strani najdete veliko zanimivih stvari za vaše otroke:
- igrice (Papibirint bo otroke navdušil, lahko jo igrate on-line), Papilonija (bolj zahtevna igrica – saj je potrebno znanje branja) in Srečni gozd (manj zahtevna).
- pobarvanke, voščilnice (v e-obliki), uganke za otroke.


O.Š. Vita Kraighera, Dušana Kraigherja 2
1000 Ljubljana

01/429 14 99
[email protected]
www.efl.si

Področje delovanja: Ljubljana

Francoska šola v Ljubljani je bila ustanovljena leta 2001. Obiskujejo jo otroci od tretjega do štirinajstega leta starosti (osnovna šola). Za otroke do konca osnovne šole je organiziran neposreden pouk z učiteljem, za srednjo šolo pa učenje s strokovnjakom iz Nacionalnega centra za izobraževanje na daljavo (CNED). Francoska šola v Ljubljani je vključena v mrežo francoskih šol v tujini (koncesija). Upravlja jo svet staršev (APE).

Spletna stran šole (v francoskem jeziku): www.ecolefrancaiseljubljana.net


Založba Rokus Kett d.o.o.
Stegne 9b
1000 Ljubljana oz. Slovenija

080 19 22
[email protected]
www.umko.si

Področje delovanja: povsod
Umko - najbolša revija za bistre glave.
Umko je navihana in prebrisana glav’ca, ki je vedno dobrovoljen, prekipevajoč od energije in nadvse radoveden. Njegova radovednost ga s supersupergami nosi po vsem svetu, svoj nos pa vtakne prav v vsako stvar, ki se mu zdi zanimiva.


Frankopanska 9
1000 Ljubljana

01 2348 604
[email protected]
www.csod.si

Področje delovanja: Ljubljana
CŠOD je Center šolskih in obšolskih dejavnosti.
Center deluje v okviru Ministrstva za šolstvo in šport, ki zagotavlja sredstva za njegovo delovanje ter prostorski razvoj.
Z ustanovitvijo Centra je postalo načrtovanje in organiziranje šole v naravi veliko lažje. Šole z njegovo pomočjo izpeljejo načrtovane vsebine s področja naravoslovja, družboslovja in športa

1000 Ljubljana

[email protected]
www.ljubljana.si

Področje delovanja: Ljubljana
V katalogu Mestne občine Ljubljana "Šola za starše" (v PDF formatu) so vse informacije o srečanjih, ki jih za starše organizirajo.
Katalog je razdeljen na 5 poglavij:
Za starše predšolskih otrok
Za starše osnovnošolcev
Za starše srednješolcev
Za starše zasvojenih
Svetovanje staršem po telefonu in elektronski pošti ter oddaje v medijih.Večinoma so šole za starše zastavljene tako, da se je smiselno udeležiti celotnega sklopa, ki ga predvideva posamezni organizator, saj so teme enega sklopa največkrat smiselno povezane ali nadgrajene. Mestna občina Ljubljana se trudi zagotoviti vsaj eno šolo za starše v okolju, kjer je vaš otrok vključen v vrtec ali šolo, so pa na voljo tudi drugačne možnosti.
Na tej spletni strani si lahko ogledate in shranite, ali natisnete katalog, ali si samo ogledate prihajajoče termine in teme v sklopu "Šole za starše"
Proletarska cesta 1
1000 Ljubljana

01/ 544 30 43
[email protected]
www.zpmmoste.net

Področje delovanja: Ljubljana
So prostovoljci, strokovnjaki različnih področij, so otrokoljubi, ob vsem tem pa neumorni zagovorniki spoštovanja otrokovih pravic. In so tudi tisti, ki trkajo na odgovorno starševstvo, prijazno, strpno in odprto družbo.
So torej tisti, ki otrokom trasirajo pestre in dinamične projekte in programe, skozi katere socialno in vzgojno opremljajo otroke z novimi znanji in spoznanji za na pot zdravega odraščanja. Pomagajo tudi družinam.


Ziherlova ulica 2
1000 Ljubljana

[email protected]
www.sredina.org

Področje delovanja: Ljubljana

IGRALNE URICE
GIBANJE IN SLIKANJE
PRAZNOVANJE ROJSTNIH DNI
USTVARJALNE  PLESNE DELAVNICE ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE


Omera d.o.o.
Pot na Rakovo Jelšo 41
1000 Ljubljana

01 429 13 84
[email protected]
www.varna-igra.si

Področje delovanja: povsod

Omera d.o.o. je podjetje, ki skrbi za varno igro.
V njihovi ponudni najdete:
- igrače, talne podloge in različne zaščite za dom in otroška igrišča
- igrala za športne dvorane in fitness, vodne parke ter zaščito pri uporabi zunanjih igrišč
- igralne preproge