Za samo 100Eur/leto boste lahko objavljali novice na portalu Otrokoskop. Število vpisanih dogodkov neomejeno. Več informacij na: [email protected]
NAPOVEDNIK:
NEDELJA ob 11. uri: Film "PRETESNA KOŽA" ter brezplačni zajtrk pri Kinodvoru. Za varstvo otrok je poskrbljeno - brezplačno.
sre., 07.09.2016
Vsako nedeljo ob enajstih dopoldne v Kinodvoru poleg dobrega filma dobite še topli napitek in sladki priboljšek, oboje že vključeno v ceno vstopnice. Med gledanjem filma vam zagotavljamo brezplačno varstvo otrok. Lepo vabljeni!
SREDA ob 13. uri: Film "LJUBEZENSKA ODISEJA", posebna projekcija za starše z dojenčki
sre., 06.09.2017
Dobrodošli k ogledu filma vsi starši z dojenčki! Film je primerno tišje predvajan, dvorana rahlo osvetljena, dovoljeno je tudi hranjenje dojenčkov.
NEDELJA ob 11. uri: brezplačne delavnice in prireditve za najmlajše v otroškem parku, v City parku, v Ljubljani
ned., 17.09.2017
Nedeljske matineje v otroškem parku CITYPARKA od 11. do 13. ure. Prav vsako nedeljo se dobimo v otroškem parku Cityparka, kjer vaše najmlajše pričakamo s pravljicami in ustvarjalnimi delavnicami, vsako prvo nedeljo v mesecu pa tudi s predstavo.
VSAK ČETRTEK ob 16.30: Brezplačna joga za otroke v otroškem parku Cityparka
čet., 07.12.2017
Jogica je posebna joga, namenjena otrokom, ki skozi pravljico ali domišljijo raziskujejo svet, svoja čustva, um in telo. Asane so popolnoma prilagojene otrokom. Velik poudarek je na dihanju in umirjanju, vseeno pa je jogica ena velika zabava.
Ob četrtkih dopoldan: BREZPLAČNA JOGA ZA DOJENČKE V OTROŠKEM PARKU CITYPARKA
čet., 15.03.2018
Joga za dojenčke je namenjena
najmlajšim in njihovim mamicam – najprej se s posebnimi vajami posvetimo
mamicam, da se povežejo med seboj in naberejo novih moči...
PETEK ob 19 uri: Slikarski party v Ljubljani - Slikarsko znanje ni potrebno
pet., 29.06.2018
Druženje slikarskih antitalentov, ki ob malo slikanja, malo plesa, petja in ob kakšnem kozarčku preživijo fantastičen večer, pri tem pa izdelajo SLIKO! Vabljeni!
UŠI IN GNIDE - kako jih odstraniti v enem dnevu - NOVO
sre., 19.09.2018
Naglavne uši so še vedno prisotne, kljub temu da imamo na voljo "malo morje" receptov, šamponov, losionov, električnih glavnikov in podobnih pripomočkov za odstranjevanje gnid in uši.
Muzej školjk in polžev v Piranu - ideja za izlet - za družine
čet., 20.09.2018
Muzej školjk in polžev iz Pirana, edini v Sloveniji. Deluje pod okriljem neprofitnega zavoda Mediteranum. Muzej školjk je muzej kjer lahko vidite okoli 4000 eksponatov: polžev, školjk, rakov, morskih zvezd, ježev in še drugih nenavadnih bitij iz celega sv


VSE za STARŠE

Zavod otrokoskop
Vodovodna 38e
1000 Ljubljana

041949578
[email protected]
www.facebook.com

Področje delovanja: Ljubljana

Otroški slikarski part

Slikarske zabave so zabave na katerih udeleženci slikajo na platnu motiv po želji (po prethodni odobritvi slikarke).
Slikarska zabava traja cca. 3 ure
Na slikarski zabavi  korak za korakom se slika  na platnu.

Udeleženci se seznanijo z uporabo slikarskih stojal, s slikarskim platni, akrilnimi barvami na sproščen in zabaven način.

Po končani zabavi sliko odnesejo s seboj. Če gre za privatno zabavo po naročilu, lahko udeleženci slikajo sliko za slavljenca (naročnika zabave - to so tudi lahko druge osebe) ali pa vsak praznovanje rojstnega dnezase (po želji naročnika). Če slikajo za slavljenca, mi poskrbimo da se vsaka slika (ki se slika, npr. če jih slika osem) prilagodi na način da se med seboj razlikujelo ali po ozadju ali po motivu, tako da naročnik ne dobi "enakih" osem slik temveč drugačnih in jih lahko pokombinira praznovanje rojstnega dneza okrasitev ene izmed sten v stanovanju, hiši ali pisarni.

rojstni danZaupajte nam svoje želje...

Možnost praznovanja za otroke starejše od deet let... Prijava in več informacij (motiv - slika, cenik) po mailu: [email protected] ali po tel: 041 949 578 

Spremljajte nas, všečkajte in sledite našo delo na facebook-u >>>
ali na spletni strani www.slikarskiparty.si

praznovanje rojstnega dne

 

 


Gorska rožawww.osebnostna-rast.net

Področje delovanja: Ljubljana
Z družinami osvojimo TriglavGORSKA ROŽA je klub, namenjen družinam, ki so jim blizu ideje povezovanja, sodelovanja, solidarnosti, aktivnega in kakovostnega preživljanja prostega časa, vračanja k naravi ... družinam, ki so usmerjene v tvorjenje skladnih, lepih medčloveških odnosov ...

Z DRUŽINAMI OSVOJIMO TRIGLAV 2015
12. marcec 2015  (akcija je odpadla letos!!!)

9. družinska akcija "Z družinami osvojimo Triglav 2015".

Če bi radi družinske zdolgočasene nedelje pred televizorjem ali v nakupovalnem centru zamenjali za svež zrak, lepe razglede, svoje otroke odvrnili od posedanja pred računalnikom, poten je ta akcija, kot naročena za vas.

Šest do sedem mesecev se boste lahko v družbi podobno mislečih družin in (otroci v družbi sovrstnikov) vzpenjali na bližnje in daljnje hribe, se veliko naučili, izmenjavali izkušnje, konec avgusta pa se družno povzpeli na najvišji vrh v Sloveniji): Triglav.
(Naši 5 članski družini - 2 odrasla in trije otroci: starost 6, 12 in 14 let je uspelo avgusta letos - s pomočjo izkušenih vodnikov Gorske rože osvojiti Triglav!!!).

Priporočamo!
Ekipa zavoda Otrokoskop

www.jours-feries.com

Področje delovanja: povsod
Koledar s prikazom praznikov in dela prostih dni za vsako svetovno državo posebej.
Izbirate lahko po državah, ki so sortirane po abecedi.
www.parents.com

Področje delovanja: povsod
Tuji forum v angleškem jeziku, podoben slovenskemu forumu ("Starši in otroci") na med.over.net.
Če Vas zanimajo teme, problemi.. s katerimi se srečujejo starši in otroci v tujini preberite...
Mogoče tukaj lahko dobite odgovor, oz. rešitev za vaše ali otroške težave. lahko vprašate za zdravnika, poiščete nekoga s podobno težavo...

www.justmommies.com

Področje delovanja: povsod
Tuji forum v angleškem jeziku, podoben slovenskemu forumu ("Starši in otroci") na med.over.net.
Če Vas zanimajo teme, problemi.. s katerimi se srečujejo starši in otroci v tujini preberite.
Mogoče tukaj lahko dobite odgovor, oz. rešitev za vaše ali otroške težave. lahko vprašate za zdravnika, poiščete nekoga s podobno težavo...

www.parents-talk.com

Področje delovanja: povsod
Tuji forum v angleškem jeziku, podoben slovenskemu forumu ("Starši in otroci") na med.over.net.
Če Vas zanimajo teme, problemi.. s katerimi se srečujejo starši in otroci v tujini preberite..
Mogoče tukaj lahko dobite odgovor, oz. rešitev za vaše ali otroške težave. lahko vprašate za zdravnika, poiščete nekoga s podobno težavo...

eltern-forum.kinder.de

Področje delovanja: povsod

Tuji forum v nemškem jeziku, podoben slovenskemu forumu ("Starši in otroci") na med.over.net.

Če Vas zanimajo teme, problemi.. s katerimi se srečujejo starši in otroci v tujini preberite več... Mogoče tukaj lahko pridete do odgovorov, oz. najdete rešitev za vaše ali otroške težave. Lahko vprašate za zdravnika-strokovnjaka za vaš problem ali poiščete nekoga s podobno težavo...


www.juakali.org

Področje delovanja: povsod
Odpravljate se v tujino, v tropske kraje? preberite! Več informacij o Sekciji za tropsko medicino in o odpravah v trope najdete še na  www.stpm.org

Delavnice, tečaji, balet, ples, tenis, nogomet, ko


www.otrokoskop.si

Področje delovanja: povsod
 Ste vsako leto v podobni zagati?
Kam naj bi letos vpisali otroka?
Ali bi ga sploh kam vpisali?

Ponudba interesnih dejavnosti za otroke se z vsakim letom veča in bogati.
Izbira tečajev in dejavnosti je resda že velika, kakovost približno podobna, lokacije popolnoma različne, cene pa odvisne od ponudbe in povpraševanja...

V kolikor se otrok ne dolgočasi, ima veliko prijateljev ali sorodnikov s katerimi preživlja in zapolni prosti čas - mogoče interesne dejavnosti niti ne potrebuje.
Če pa se vaš otrok dolgočasi, ali preživlja ves prosti čas pred računalnikom ali televizijo, ne bi bilo slabo, da skupaj z otrokom poiščete še kakšno dejavnost.

Pri izbiri dejavnosti (v kolikor vam je izključno do otrokovega gibanja, torej ukvarjanja s športom, oziroma bi raje da se vaš otrok uči tuj jezik, igra inštrument ipd) in vas ne zanima pritiskanje na vaše otroke, upoštevajte nekaj osnovnih nasvetov, ki vam bodo pomagali, izbrati interesno dejavnost (sami ali skupaj z otrokom - odvisno od otrokove starosti):
- interesna dejavnost naj bo čim bližje domu (v šoli ali čim bližje domu, tako da gre lahko otrok peš ter sam, ko bo dovolj star za tak podvig);
- vpišite ga na interesno dejavnost kamor (že) hodijo njegovi prijatelji, sošolci, ipd
- interesna dejavnost naj otroka veseli: ali rad pleše, poje, govori, riše, skače, brca žogo, rešuje miselne uganke, ipd. Če že veste kaj in kje se vaš otrok najbolje počuti in sprošča- ste rešili že polovico težav.
- razmišljate, da bi vašega otroka vpisali v glasbeno šolo, oz. bi želeli da igra kakšen glasbeni inštrument? V kolikor ima vaš otrok posluh in si "želi" igrati kitaro, klavir, flavto,... lahko za začetek (če si seveda to lahko privoščite) izberete kakšno privatno glasbeno šolo oz. privatnega učitelja (v bližini doma ali na domu). Nekateri otroci enostavno ne zmorejo pritiska, ki so ga deležni v pravi "glasbeni" šoli, z druge strani pa še vedno lahko dobijo izvrstno glasbeno podlago v privatni glasbeni šoli.
 - Ne pozabite, da sta tako jesen kot zima dolgi, temni in zelo hladni obdobji. Odhodi na dejavnost, ki je zelo oddaljena je zahtevna in naporna (za otroke in starše) saj je potrebno otroka spremljati in čakati uro ali več, enkrat ali dvakrat tedensko ter lahko hitro pride do nasprotnega učinka in otrok se ne bo več veselil te aktivnosti (oz. bi raje šel nekam drugam). Predno pa odnehate z obiskovanjem tečaja, premislite še o tem kaj bi lahko z nenehnim prenehanjem takoj po začetku povedali otroku.
- spodbujajte otroka, stojte mu ob strani in ga redno spremljajte. Bodite prisotni na nastopih, predstavah in tekmovanjih za katere so se vaši otroci trudili. S tem sporočate otroku, da je pomemben in da ga cenite.

Odločitev o izbiri dejavnosti, krožka, tečaja, športa naj bo pretehtana in razumna.
Naj vam dodatne otrokove dejavnosti ne bodo v breme temveč razbremenitev.

Spomnite se lastnega otroštva: veliko ste se igrali kaj ne?
Ali ste se večino časa vozili od tečaja do tečaja?

pripravil Zavod Otrokoskop, by t.h.f.


Slovenija

www.safe.si

Področje delovanja: povsod
Dragi starši!
Koliko dejansko veste o tem kaj počnejo otroci na Internetu?
SAFE-SI je nacionalna točka osveščanja o varni rabi interneta za otroke in mladostnike v Sloveniji. Projekt izvajata Fakulteta za družbene vede in ARNES, financira pa ga Generalni direktorat za informacijsko družbo pri Evropski komisiji.