Za samo 100Eur/leto boste lahko objavljali novice na portalu Otrokoskop. Število vpisanih dogodkov neomejeno. Več informacij na: [email protected]
NAPOVEDNIK:
NEDELJA ob 11. uri: Film "PRETESNA KOŽA" ter brezplačni zajtrk pri Kinodvoru. Za varstvo otrok je poskrbljeno - brezplačno.
sre., 07.09.2016
Vsako nedeljo ob enajstih dopoldne v Kinodvoru poleg dobrega filma dobite še topli napitek in sladki priboljšek, oboje že vključeno v ceno vstopnice. Med gledanjem filma vam zagotavljamo brezplačno varstvo otrok. Lepo vabljeni!
SREDA ob 13. uri: Film "LJUBEZENSKA ODISEJA", posebna projekcija za starše z dojenčki
sre., 06.09.2017
Dobrodošli k ogledu filma vsi starši z dojenčki! Film je primerno tišje predvajan, dvorana rahlo osvetljena, dovoljeno je tudi hranjenje dojenčkov.
NEDELJA ob 11. uri: brezplačne delavnice in prireditve za najmlajše v otroškem parku, v City parku, v Ljubljani
ned., 17.09.2017
Nedeljske matineje v otroškem parku CITYPARKA od 11. do 13. ure. Prav vsako nedeljo se dobimo v otroškem parku Cityparka, kjer vaše najmlajše pričakamo s pravljicami in ustvarjalnimi delavnicami, vsako prvo nedeljo v mesecu pa tudi s predstavo.
VSAK ČETRTEK ob 16.30: Brezplačna joga za otroke v otroškem parku Cityparka
čet., 07.12.2017
Jogica je posebna joga, namenjena otrokom, ki skozi pravljico ali domišljijo raziskujejo svet, svoja čustva, um in telo. Asane so popolnoma prilagojene otrokom. Velik poudarek je na dihanju in umirjanju, vseeno pa je jogica ena velika zabava.
Ob četrtkih dopoldan: BREZPLAČNA JOGA ZA DOJENČKE V OTROŠKEM PARKU CITYPARKA
čet., 15.03.2018
Joga za dojenčke je namenjena
najmlajšim in njihovim mamicam – najprej se s posebnimi vajami posvetimo
mamicam, da se povežejo med seboj in naberejo novih moči...
PETEK ob 19 uri: Slikarski party v Ljubljani - Slikarsko znanje ni potrebno
pet., 29.06.2018
Druženje slikarskih antitalentov, ki ob malo slikanja, malo plesa, petja in ob kakšnem kozarčku preživijo fantastičen večer, pri tem pa izdelajo SLIKO! Vabljeni!
UŠI IN GNIDE - kako jih odstraniti v enem dnevu - NOVO
sre., 19.09.2018
Naglavne uši so še vedno prisotne, kljub temu da imamo na voljo "malo morje" receptov, šamponov, losionov, električnih glavnikov in podobnih pripomočkov za odstranjevanje gnid in uši.
Muzej školjk in polžev v Piranu - ideja za izlet - za družine
čet., 20.09.2018
Muzej školjk in polžev iz Pirana, edini v Sloveniji. Deluje pod okriljem neprofitnega zavoda Mediteranum. Muzej školjk je muzej kjer lahko vidite okoli 4000 eksponatov: polžev, školjk, rakov, morskih zvezd, ježev in še drugih nenavadnih bitij iz celega sv


SAMOPOMOČ in druge oblike pomoči

1000 Ljubljana, Izola, Mb, Ce, Brežice

www.zazdravje.si

Področje delovanja: povsod
Zakaj bi še kadili?
Center za odvajanje od kajenja
Izola, Nova Gorica, Ljubljana, Maribor, Celje, Brežice...Grablovičeva 54 (Nove Poljane)
1000 Ljubljana in Koper

051 245 013
[email protected]
www.mamazofa.org

Področje delovanja: Ljubljana

Združenje za informiranje, svobodno izbiro in podporo na področju nosečnosti, poroda in starševstva je nevladna in neprofitna organizacija.
V združenju ponujajo:

  • delavnica"Pričakujem otroka"
  • podporna skupina "Začetnica" - za mamice z dojenčki
  • pomoč nosečnicam
  • pomoč v stiskah:nosečnicam, materam...
  • 24 urno telefonsko podoro
  • tečaje masaže dojenkov
  • Pričakujem otroka
  • MAMAM
  • Glasbene urice za dojenčke
  • Glasbene delavnice za nosečke in njihove kepice

Rožanska cesta 2
1000 Ljubljana

01 534 0667
[email protected]
www.soncek.org

Področje delovanja: povsod
SONČEK - Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije je neprofitna, nevladna in nepolitična - nacionalna invalidska organizacija.
Vanjo se združuje petnajst regijskih društev za cerebralno paralizo, Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom ter Športno društvo cerebralne paralize »Žarek«.
Njihove aktivnosti: Varstveno - delovni center Sonček, institucionarno varstvo in prilagojena stanovanja, prevozi, svetovanje, izobraževanje, šport in rekreacija, informativna dejavnost, kultura, obnovitvena rehabilitacija, zdravstveno - terapevtske kolonije in počitnice

1000 Ljubljana, Maribor

01/234 83 50
[email protected]
www.tin-ljubljana.si

Področje delovanja: Ljubljana

TIN-je nevladna organizacija, oz. zavod za svetovanje in izobraževanje.
Organizirajo tudi tabore.
Trenutno v okviru organizacije teče nekaj svetovalno-izobraževalnih programov:
1. Program Projektno učenje za mlade (PUM).
2.Posebej aktivno so se vključili v program Evropske prostovoljne službe (EPS), v sklopu katerega se v delo vključujejo prostovoljci iz evropskih držav.
3.Izvajajo program za poklicno orientacijo...


Preglov trg 12
1000 Ljubljana

01/5206447
[email protected]
www.csd-ljmostepolje.si

Področje delovanja: Ljubljana
Program Korak je namenjen uživalcem nezakonitih drog in njihovim svojcem, ki potrenujejo pomoč ali želijo spremembo v svojem življenju.
Nudijo, tudi, pomoč pri reintegraciji.
Informiranje, pogovori in svetovanje so brezplačni.
Od ponedeljka do petka od 9-17.ur

1000 Ljubljana oz. Slovenija

www.mddsz.gov.si

Področje delovanja: povsod
Varne hiše, zavetišča, zatočišča in materinski domovi ter drugi programi s področja preprečevanja nasilja.
Ustrezno pomoč, psiho-socialno svetovanje in nastanitev v primerih nasilja lahko prejmete le v spodaj navedenih varnih hišah, zatočiščih in materinskih domovih.
V navedenih programih (območje Republike Slovenije) je skupaj na voljo približno 305 ležišč.
OPOROZILO:
Vsi drugi izvajalci s podobnim imenom ne morejo izvajati tovrstnega programa, ker je pogoj za izvajanje tovrstnih javnih socialnovarstvenih programov po Resoluciji o nacionalnem programu socialnega varstva v obdobju 2006-2010 kandidiranje na razpis za sofinanciranje programov socialnega varstva, izpolnjevanje razpisnih pogojev, sklenitev pogodbe z ministrstvom in kasnejša verifikacija programa.


1000 Ljubljana, oz. Slovenija

051 / 810 - 388
[email protected]
www.podarimo.si

Področje delovanja: povsod
Nikar v kanto z odsluženimi predmeti! Veliko je ljudi, katerim bi vaše, za vas odslužene stvari, veliko pomenile. Zakaj bi uporabne stvari dali v uničenje ob zbiranju kosovnih odpadkov, če nekomu lahko dobro služijo? Podarite jih na za to namenjenem spletnem mestu, daritvenem oglasniku Podarimo.si.
Portal je nastal z namenom, da lahko ljudje dobrega srca podarijo stvari, ki jih več ne potrebujejo. Veliko je ljudi v pomanjkanju, ki si določenih stvari ne morejo privoščiti. Občutek zadovoljstva, ko storite nekaj dobrega ali ko dobite nekaj v dar, je neizmeren.
Če imate katerokoli materialno stvar odveč, Vas v imenu vseh, ki bi jim lahko to prišlo še kako prav, pozivajo, da jo podarite. Portal Podarimo.si je pravi kraj za to.


Nedonošenček.net
Zaloška 11
1000 Ljubljana

01/ 522 60 11
www.nedonosencek.net

Področje delovanja: Ljubljana
Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom je bilo ustanovljeno leta 1996 na pobudo staršev prezgodaj rojenih otrok ter zdravstvenih delavcev z oddelka za intenzivno nego in zdravljenje novorojenčkov Porodnišnice Ljubljana.
1000 Ljubljana

[email protected]
www.familylab.si

Področje delovanja: povsod

 Familylab International® je mednarodna organizacija, ki družinam ponuja podporo, svetovanje in pomoč pri razvoju starševske kompetentnosti. Projekt je na podlagi štiridesetletnih izkušenj iz družinske terapije in svetovanja zasnoval znani danski družinski terapevt in pisec Jesper Juul.

Familylab Slovenija ponuja staršem po Sloveniji seminarje in delavnice, ki obravnavajo najrazličnejše teme iz družinskega življenja, z ločitvijo in vlogo starih staršev vred.


Nazorjeva ulica 6
1101 Ljubljana

+386 5 995 90 00
[email protected]
www.fzpo.org

Področje delovanja: Ljubljana
Ustanova - Fundacija za pomoč otrokom je neprofitna in nevladna organizacija.
Ključni namen Ustanove Funacije je pomagati in omogočiti kakovostnejše življenje kronično, hujše in kakorkoli dolgotrajno bolnim domačim otrokom, otrokom z več neraziskanimi diagnozami, ter otrokom, ki trpijo zaradi okvare kot posledico nesreče ali poškodbe ter njihovim družinam širom Slovenije.
Poleg tega je njihov namen tudi finančno pomagati domačim otrokom in njihovim družinam, ki so se ravno iz vzroka bolezni znašli v finančni in življenjski stiski.
Obenem pa poskušajo družinam z bolnimi otroci tudi vsestransko svetovati, jih zastopati, združevati in po naših zmožnostih pomagati preiti v manj stresno in prijaznejše življenje