Za samo 100Eur/leto boste lahko objavljali novice na portalu Otrokoskop. Število vpisanih dogodkov neomejeno. Več informacij na: [email protected]
NAPOVEDNIK:
NEDELJA ob 11. uri: Film "PRETESNA KOŽA" ter brezplačni zajtrk pri Kinodvoru. Za varstvo otrok je poskrbljeno - brezplačno.
sre., 07.09.2016
Vsako nedeljo ob enajstih dopoldne v Kinodvoru poleg dobrega filma dobite še topli napitek in sladki priboljšek, oboje že vključeno v ceno vstopnice. Med gledanjem filma vam zagotavljamo brezplačno varstvo otrok. Lepo vabljeni!
SREDA ob 13. uri: Film "LJUBEZENSKA ODISEJA", posebna projekcija za starše z dojenčki
sre., 06.09.2017
Dobrodošli k ogledu filma vsi starši z dojenčki! Film je primerno tišje predvajan, dvorana rahlo osvetljena, dovoljeno je tudi hranjenje dojenčkov.
NEDELJA ob 11. uri: brezplačne delavnice in prireditve za najmlajše v otroškem parku, v City parku, v Ljubljani
ned., 17.09.2017
Nedeljske matineje v otroškem parku CITYPARKA od 11. do 13. ure. Prav vsako nedeljo se dobimo v otroškem parku Cityparka, kjer vaše najmlajše pričakamo s pravljicami in ustvarjalnimi delavnicami, vsako prvo nedeljo v mesecu pa tudi s predstavo.
VSAK ČETRTEK ob 16.30: Brezplačna joga za otroke v otroškem parku Cityparka
čet., 07.12.2017
Jogica je posebna joga, namenjena otrokom, ki skozi pravljico ali domišljijo raziskujejo svet, svoja čustva, um in telo. Asane so popolnoma prilagojene otrokom. Velik poudarek je na dihanju in umirjanju, vseeno pa je jogica ena velika zabava.
Ob četrtkih dopoldan: BREZPLAČNA JOGA ZA DOJENČKE V OTROŠKEM PARKU CITYPARKA
čet., 15.03.2018
Joga za dojenčke je namenjena
najmlajšim in njihovim mamicam – najprej se s posebnimi vajami posvetimo
mamicam, da se povežejo med seboj in naberejo novih moči...
PETEK ob 19 uri: Slikarski party v Ljubljani - Slikarsko znanje ni potrebno
pet., 29.06.2018
Druženje slikarskih antitalentov, ki ob malo slikanja, malo plesa, petja in ob kakšnem kozarčku preživijo fantastičen večer, pri tem pa izdelajo SLIKO! Vabljeni!
UŠI IN GNIDE - kako jih odstraniti v enem dnevu - NOVO
sre., 19.09.2018
Naglavne uši so še vedno prisotne, kljub temu da imamo na voljo "malo morje" receptov, šamponov, losionov, električnih glavnikov in podobnih pripomočkov za odstranjevanje gnid in uši.
Muzej školjk in polžev v Piranu - ideja za izlet - za družine
čet., 20.09.2018
Muzej školjk in polžev iz Pirana, edini v Sloveniji. Deluje pod okriljem neprofitnega zavoda Mediteranum. Muzej školjk je muzej kjer lahko vidite okoli 4000 eksponatov: polžev, školjk, rakov, morskih zvezd, ježev in še drugih nenavadnih bitij iz celega sv


DELAVNICE IN TEČAJI

Otroška akademija
Šmartinska cesta 106
1000 Ljubljana

www.otroska-akademija.si

Področje delovanja: Ljubljana
otroška akademija - lego kocke Otroška akademija ima izdelan program za poučevanje Lego Education oz. lego kocke, ki je namenjen otrokom in odraslim.
Otroci na začetku vsake naloge pogledajo kratek filmček, ki ga igrajo junaki lego kock in na koncu jim glavni junak filma zada nalogo, ki jo morajo rešiti v določen časovnem roku. Otroci se ob temi naučijo tudi timskega dela. Naučijo se, da so vsi učenci enakovredni med sabo in drug od drugega odvisni, da se naloga na koncu dobro izpelje. Take veščine bodo prišle prav otrokom tudi kasneje v življenju.
Uporabljali bomo Lego Tehnics in Mindstorm.
Za več informacij nas pokličite na 080 86 55

Brezje pri Grosupljem 78
1290 Grosuplje

051 376 037
[email protected]
www.ples-tina.com

Področje delovanja: Ljubljana

 

 

 
Plesni studio Tina iz Grosuplja vabi vse plesne navdušence.
Nudimo Vam:
* Plesni vrtec (starost otrok 3-5 let)
* Plesna šola (od 6. leta naprej): streetdance, showdance, hip-hop, latinsko- ameriški in standardni plesi, cheerdance in balet
* Plesni tečaji za odrasle in študente: showdance, družabni plesi in salsa
* Plesni tečaji za valeto in maturantski ples
* Plesni paketi za mladoporočence
* Individualne ure plesa

Plesni vrtec, plesna šola, plesna rekreacija in vsi plesni tečaji potekajo v plesni dvorani Brinje Grosuplje (Ljubljanska 40a, Grosuplje - Športna dvorana Brinje).

Najmlajše plesalce popeljemo v svet plesa skozi igro in pravljice ob prijetni glasbeni spremljavi za otroke. Za osnovnošolce, srednješolce in študente smo pripravili treninge petih različnih modernih plesnih zvrsti. Za mlajša dekleta ponujamo tudi treninge klasičnega baleta. Treningov se lahko udeležujete rekreativno (za zabavo, za druženje, za postavo... ), tistim, ki pa želijo nekaj več, pa nudimo udeležbo na plesnih nastopih, predstavitev na produkcijah Plesnega studia Tina in udeležbo na plesnih in plesno-navijaških tekmovanjih.
Več na njihovi spletni strani >>> 


Na Brezno 47
1351 Brezovica

041/ 718 939
[email protected]
www.maxisola-mejac.si

Področje delovanja: Ljubljana

 Je jezikovna šola, ki je strokovno usposobljena za poučevanje otrok.
Ponujajo kakovostne storitve, usposobljene učiteljice, nove in prijetne učne metode, saj imajo bogate izkušnje z vodenjem tečajev po vrtcih in šolah.
hkrati se trudijo se, da je njihov pouk kvaliteten ter da so urice agleščine zabavne, igrive in vesele.
Delavnice in tečaji
Plesni tečaji in plesne šole
Počitniški tabori
Poletna počitniška šola
Tečaji tujih jezikov
Vse za mladostnike


Nika Rosman
Miklošičeva 13
1000 Ljubljana

051 246 784
[email protected]
www.0art.si

Področje delovanja: Ljubljana
NIČ ART
V sodelovanju z dipl. likovno pedagoginjo, ga. Niko Rosman, otrokom/mladostnikom, ponujamo možnost vpisa na likovne delavnice, tečaje risanja, slikanja in/ali kiparjenja, ter priprave na likovne sprejemne izpite. Ne spreglejte, tečaji risanja, slikanja in kiparski tečaji so namenjeni tudi staršem oziroma vsem odraslim osebam.

Delavnice, tečaji, balet, ples, tenis, nogomet, ko


www.otrokoskop.si

Področje delovanja: povsod
 Ste vsako leto v podobni zagati?
Kam naj bi letos vpisali otroka?
Ali bi ga sploh kam vpisali?

Ponudba interesnih dejavnosti za otroke se z vsakim letom veča in bogati.
Izbira tečajev in dejavnosti je resda že velika, kakovost približno podobna, lokacije popolnoma različne, cene pa odvisne od ponudbe in povpraševanja...

V kolikor se otrok ne dolgočasi, ima veliko prijateljev ali sorodnikov s katerimi preživlja in zapolni prosti čas - mogoče interesne dejavnosti niti ne potrebuje.
Če pa se vaš otrok dolgočasi, ali preživlja ves prosti čas pred računalnikom ali televizijo, ne bi bilo slabo, da skupaj z otrokom poiščete še kakšno dejavnost.

Pri izbiri dejavnosti (v kolikor vam je izključno do otrokovega gibanja, torej ukvarjanja s športom, oziroma bi raje da se vaš otrok uči tuj jezik, igra inštrument ipd) in vas ne zanima pritiskanje na vaše otroke, upoštevajte nekaj osnovnih nasvetov, ki vam bodo pomagali, izbrati interesno dejavnost (sami ali skupaj z otrokom - odvisno od otrokove starosti):
- interesna dejavnost naj bo čim bližje domu (v šoli ali čim bližje domu, tako da gre lahko otrok peš ter sam, ko bo dovolj star za tak podvig);
- vpišite ga na interesno dejavnost kamor (že) hodijo njegovi prijatelji, sošolci, ipd
- interesna dejavnost naj otroka veseli: ali rad pleše, poje, govori, riše, skače, brca žogo, rešuje miselne uganke, ipd. Če že veste kaj in kje se vaš otrok najbolje počuti in sprošča- ste rešili že polovico težav.
- razmišljate, da bi vašega otroka vpisali v glasbeno šolo, oz. bi želeli da igra kakšen glasbeni inštrument? V kolikor ima vaš otrok posluh in si "želi" igrati kitaro, klavir, flavto,... lahko za začetek (če si seveda to lahko privoščite) izberete kakšno privatno glasbeno šolo oz. privatnega učitelja (v bližini doma ali na domu). Nekateri otroci enostavno ne zmorejo pritiska, ki so ga deležni v pravi "glasbeni" šoli, z druge strani pa še vedno lahko dobijo izvrstno glasbeno podlago v privatni glasbeni šoli.
 - Ne pozabite, da sta tako jesen kot zima dolgi, temni in zelo hladni obdobji. Odhodi na dejavnost, ki je zelo oddaljena je zahtevna in naporna (za otroke in starše) saj je potrebno otroka spremljati in čakati uro ali več, enkrat ali dvakrat tedensko ter lahko hitro pride do nasprotnega učinka in otrok se ne bo več veselil te aktivnosti (oz. bi raje šel nekam drugam). Predno pa odnehate z obiskovanjem tečaja, premislite še o tem kaj bi lahko z nenehnim prenehanjem takoj po začetku povedali otroku.
- spodbujajte otroka, stojte mu ob strani in ga redno spremljajte. Bodite prisotni na nastopih, predstavah in tekmovanjih za katere so se vaši otroci trudili. S tem sporočate otroku, da je pomemben in da ga cenite.

Odločitev o izbiri dejavnosti, krožka, tečaja, športa naj bo pretehtana in razumna.
Naj vam dodatne otrokove dejavnosti ne bodo v breme temveč razbremenitev.

Spomnite se lastnega otroštva: veliko ste se igrali kaj ne?
Ali ste se večino časa vozili od tečaja do tečaja?

pripravil Zavod Otrokoskop, by t.h.f.


Mojca Žalik, lončarska ustvarjalka


041 540 342
[email protected]
www.narobesvet.si

Področje delovanja: povsod

Lončarski izdelki  in  tečaj lončarskega ustvarjanja (ustvarjanje z glino).


Slovenija

[email protected]
www.lutkovnepredstave.com

Področje delovanja: povsod
Lutkovna delavnice delujejo že tri desetletja.
PONUDBA
- ZA NAJMLAJŠE
Lahke, zabavne in za oko prijetne poučne predstave, ki so namenjene veselem decembru z obiskom Dedka Mraza, Božička oziroma Miklavža.
- PREDSTAVE IZ CIKLA "Zgodbe o naših kulturnikih"
Poučne, zabavne in kulturne igrano lutkovne predstave iz cikla "Zgodbe o naših kulturnikih", namenjene kulturnim dogodkom, tednu kulture, zaključku bralne značke,....
- PREDSTAVE IZ CIKLA "Domovina"
Igrano lutkovna predstava na temo ljubezni do domovine.
- PREDSTAVE IZ CIKLA "Pereče problematike med mladimi"
Predstave, ki obravnavajo teme nasilja v šolah, drog, alkohola,...
- POSEBNA PONUDBA - "VESELI DECEMBER - obisk Miklavža, Dedka Mraza ali Božička"

Za veseli december, mesec radosti in veselja imamo pripravljeno posebno ponudbo.

- POSEBNA PONUDBA - "PRVI ŠOLSKI DAN"
Za dobrodošlico našim malčkom, ki pričnejo hoditi v šolo in tudi za njihove starejše vrstnike (do 3. razreda) smo pripravili zabavno lutkovno igrano predstavo "PRVI ŠOLSKI DAN".
- POSEBNA PONUDBA - "ZGODBA ZA UPOKOJENCE"
Za naše malo starejše upokojence smo pripravili igrano lutkovno predstavo, ki govori o optimizmu, sreči in dobri volji. Govori o stvareh, ki so zelo potrebne za življenje v teh kriznih časih.
- POSEBNA PONUDBA - "TETA DEMOKRACIJA"
"Teta demokracija" je mono komedija - parodija na politične dogodke današnjega dne.Plavalni klub Rina
Kantetova 20
1000 Ljubljana

01 2572-312
[email protected]
www.klub-rina.si

Področje delovanja: Ljubljana

Šola plavanja za otroke
Celoletna šola-Plavalni klub Rina deluje od leta 1995. Vsako šolsko leto organizirajo celoletno nadaljevalno rekreativno plavalno šolo, ki je namenjena otrokom z osnovnim znanjem plavanja.
Plavalna šola poteka v šolskem bazenu (mali bazen Tivoli) in v velikem 25 metrskem bazenu.Kamniška ulica 48
1000 Ljubljana

031 742 782
[email protected]
www.riba-drustvo.si

Področje delovanja: Ljubljana
Športno društvo Riba organizira:
1.rekreacijo za odrasle
2.plavalne tečaje za otroke (od tretjega leta starosti)
3.športno plavalno šolo
4.mladinsko rekreacijo
5.individualno vadbo
6.poletne plavalne tečaje
Vpis v skupino mehurčkov in športno šolo je možen preko celega leta.


Adamičeva 16
1000 Ljubljana

[email protected]
www.jjk-shinto.org

Področje delovanja: Ljubljana
TEČAJ SAMOOBRAMBE ZA OTROKE
JJK SHINTO na OŠ Valentin Vodnik v Ljubljani (Šiška)
(Nova telovadnica).