Za samo 100Eur/leto boste lahko objavljali novice na portalu Otrokoskop. Število vpisanih dogodkov neomejeno. Več informacij na: [email protected]
NAPOVEDNIK:
NEDELJA ob 11. uri: Film "PRETESNA KOŽA" ter brezplačni zajtrk pri Kinodvoru. Za varstvo otrok je poskrbljeno - brezplačno.
sre., 07.09.2016
Vsako nedeljo ob enajstih dopoldne v Kinodvoru poleg dobrega filma dobite še topli napitek in sladki priboljšek, oboje že vključeno v ceno vstopnice. Med gledanjem filma vam zagotavljamo brezplačno varstvo otrok. Lepo vabljeni!
SREDA ob 13. uri: Film "LJUBEZENSKA ODISEJA", posebna projekcija za starše z dojenčki
sre., 06.09.2017
Dobrodošli k ogledu filma vsi starši z dojenčki! Film je primerno tišje predvajan, dvorana rahlo osvetljena, dovoljeno je tudi hranjenje dojenčkov.
NEDELJA ob 11. uri: brezplačne delavnice in prireditve za najmlajše v otroškem parku, v City parku, v Ljubljani
ned., 17.09.2017
Nedeljske matineje v otroškem parku CITYPARKA od 11. do 13. ure. Prav vsako nedeljo se dobimo v otroškem parku Cityparka, kjer vaše najmlajše pričakamo s pravljicami in ustvarjalnimi delavnicami, vsako prvo nedeljo v mesecu pa tudi s predstavo.
VSAK ČETRTEK ob 16.30: Brezplačna joga za otroke v otroškem parku Cityparka
čet., 07.12.2017
Jogica je posebna joga, namenjena otrokom, ki skozi pravljico ali domišljijo raziskujejo svet, svoja čustva, um in telo. Asane so popolnoma prilagojene otrokom. Velik poudarek je na dihanju in umirjanju, vseeno pa je jogica ena velika zabava.
Ob četrtkih dopoldan: BREZPLAČNA JOGA ZA DOJENČKE V OTROŠKEM PARKU CITYPARKA
čet., 15.03.2018
Joga za dojenčke je namenjena
najmlajšim in njihovim mamicam – najprej se s posebnimi vajami posvetimo
mamicam, da se povežejo med seboj in naberejo novih moči...
PETEK ob 19 uri: Slikarski party v Ljubljani - Slikarsko znanje ni potrebno
pet., 29.06.2018
Druženje slikarskih antitalentov, ki ob malo slikanja, malo plesa, petja in ob kakšnem kozarčku preživijo fantastičen večer, pri tem pa izdelajo SLIKO! Vabljeni!
UŠI IN GNIDE - kako jih odstraniti v enem dnevu - NOVO
sre., 19.09.2018
Naglavne uši so še vedno prisotne, kljub temu da imamo na voljo "malo morje" receptov, šamponov, losionov, električnih glavnikov in podobnih pripomočkov za odstranjevanje gnid in uši.
Muzej školjk in polžev v Piranu - ideja za izlet - za družine
čet., 20.09.2018
Muzej školjk in polžev iz Pirana, edini v Sloveniji. Deluje pod okriljem neprofitnega zavoda Mediteranum. Muzej školjk je muzej kjer lahko vidite okoli 4000 eksponatov: polžev, školjk, rakov, morskih zvezd, ježev in še drugih nenavadnih bitij iz celega sv


NOČ ČAROVNIC 2016

Noč čarovnic, maske, kostumiPodročje delovanja: povsod
Ideje za Noč čarovnic
V Sloveniji se počasi uveljavlja praznovanje praznika »Noči čarovnic«  (Halloween) in vedno več je izložb okrašenih z bučami, netopirji, duhci, metlami, ipd. Pa tudi vedno več zabav se organizira na to temo.


V kolikor ste letos tudi vi razmišljali o okrasitvi vašega doma, hiše, oken imamo pripravljenih nekaj zanimivih in poceni idej:

- Buče izdolbite ter naredite nekaj lukenj ( oči, nos, obrvi) ter v notranjost postavite prižgane sveče ali el. žarnice, in svetilke (lahko svetilke na baterijo). Skozi izrezljane luknje bo prihajala svetloba. Buče postavite na zunanje stopnice (hiše) ali na okenske police, kjer ni zaves (oz. zavese umaknite da ne bi prišlo do požara), balkon...
- Za okrasitev mize potrebujete nekaj vrst sadja ali zelenjave. Sadje in zelenjavo pobarvajte z črno barvo (npr. barva v spreju). Z belo barvo narišite obraze po črnem sadju in zelenjavi.
- Osvetljene metle poskrbijo za popolno čarovniško vzdušje vašega dvorišča, stopnic ali stanovanja. Nekaj poceni kupljenih ali narejenih metel pobarvajte ( z barvo...) in zabodete v tla (lahko v lonček z zemljo). Ročaj od metle ovijte z majhnimi »božičnimi« lučkami.
- Pajčevino lahko naredite s pomočjo sukancev, oz. s pomočjo volne. Ostanke volnene preje lahko v kotu vrat (miza, stol, okvirji slik) prilepite in od vogala do vogala prepletite pajčevino. »Pajčevino« (umetno) lahko tudi kupite in z njo okrasite zidove, omare in okna.
- Mumificirane glavice oz. lobanje izdelajte sami. Za izdelavo le-teh potrebujete: jabolka, česen, riž, limono (oz. polovico skodelice limonovega soka) in 2 žličke soli.
Olupite jabolka ter jih premažite z limoninim sokom in soljo (da ne potemnijo).
Z majhnim nožkom izdolbite jabolki obraz poudarite (oči, nos, usta). Napake so zaželene. Stroke česna porinite v luknje za oči, riž pa v usta. Vse skupaj dajte nekam na toplo - jabolka je potrebno sušiti, tudi, do dva tedna. Če pa vam primanjkuje časa lahko jabolka takoj po obdelavi postavite v pečico (nastavite na najnižjo temperaturo) za nekaj ur.
- Duhove oz. duhce lahko izdelate sami doma. Potrebujete rjuho, ki jo več ne uporabljate, časopisni papir ter nekaj sukanca (ali ostanke volne). Časopisni papir zmečkajte in ga prekrijte z rjuho. Obraz lahko narišete z barvicami. Duhce obesite po hiši, dvorišču ali stanovanju.
Manjše duhce lahko naredite iz serviet ali kuhinjskih krp, in manjših rjuh...
- Čarovnice lahko naredite iz črnih PVC vrečk za smeti. Vrečko za smeti napihnite in jo zavežite. Lahko jo pred napihovanjem obtežite (s pomočjo nekaj kamnov) in na vrh »PVC trikotnika« prilepite veliko »žogo« iz zmečkanega časopisnega papirja. Na papirnato glavo lahko pritrdite čarovniški klobuk. Papir lahko pobarvate z belo barvo
- Mrtve lutke izdelajte s pomočjo veliko časopisnega papirja. Zmečkajte papir v obliko žoge za glavo, preostali časopisni papir zmečkajte in z njim napolnite svoja oblačila. Na glavo narejeno iz časopisnega papirja nadenite masko ter lasuljo in/ali klobuk ali kapo. Mrtve lutke posedite za mizo.

 


tekst pripravil zavod Otrokoskop, by t.h.f.Področje delovanja: povsod
Noč čarovnic - 31. oktober

 Noč čarovnic ali Halloween je praznik pred nočjo Vseh Svetih (31.oktober).
Svoje korenine vleče iz davnega predkrščanskega keltskega festivala mrtvih.


Halloween je pravzaprav skrajšana beseda, in izhaja iz besede »All Hallow's Eve« ali »Hallow eve« (Sveta večer, noč ). Ta praznik, oz. to tradicijo so pred 2000 leti na ameriška, avstralska in novozelandska tla prinesli priseljenci iz keltskih področij (v Veliki Britaniji, na Irskem in iz severnega dela Francije).
V keltski Irski je poletje uradno končalo 31.10. Ta dan so imenovali Samhain (gospodar smrti).

Stari Kelti so 1. novembra praznovali začetek novega leta, oz. začetek zime in konec življenjskega ciklusa. Verjeli so, da v času polnega meseca in na predvečer Vseh Svetih, mrtvi zapuščajo svoje grobove ter za kratek čas obiščejo svoje domove na Zemlji.
Iz strahu pred obiskom in srečanjem z mrtvimi so si ljudje zakrivali obraze s strašljivimi maskami in zaganjali veliki hrup.
S prihodom Rimljanov, se noč Vseh svetih uveljavi kot praznik (polna luna več ne igra vloge pri določanju tega dneva).

Osnovni simbol Noči čarovnic so buče, maske, duhci, čarovnice in drugi simboli namenjeni strašenju.


Nina kovačič
Klunova 11
1000 Ljubljana

(040) 397 263
www.maskaradni-kostumi.com

Področje delovanja: Ljubljana
Noč čarovni 2016 - kostumi - pestra izbira...
Na spletni strani si lahko ogledate ponudbo maškaradnih, pustnih kostumov-za otroke in odrasle.
V ponudbi je preko 50 likov iz pravljičnega sveta, TV junaki, živalce in ostalo, kar osreči vsakega otroka. Pustna oblačila in pustni kostumi:
- ninja želva - novo!
- superman - novo!
- power ranger
- batman
- Harry Potter
- vampir
- mobi princesa
- dobra vila
- kraljica - novo!
- sneguljčica
- pika nogavička
- muca - novo!
- indijanka
Cene otroških kostumov so od 10 - 20 EUR. Cene odraslih kostumov so 40 EUR. Kostumov ne izposojajo! Obleke si lahko ogledate v Ljubljani, na Klunovi 11.
Odprto imajo od pon - sob, med 14h in 20h.


Na tej povezavi najdete veliko  pobarvank, oz. motivov za risanje na steklo, barvanjem ustvarjanje na temo Noč čarovnic (okostnjaki, buče, netopirji..)