Za samo 100Eur/leto boste lahko objavljali novice na portalu Otrokoskop. Število vpisanih dogodkov neomejeno. Več informacij na: [email protected]
NAPOVEDNIK:
NEDELJA ob 11. uri: Film "PRETESNA KOŽA" ter brezplačni zajtrk pri Kinodvoru. Za varstvo otrok je poskrbljeno - brezplačno.
sre., 07.09.2016
Vsako nedeljo ob enajstih dopoldne v Kinodvoru poleg dobrega filma dobite še topli napitek in sladki priboljšek, oboje že vključeno v ceno vstopnice. Med gledanjem filma vam zagotavljamo brezplačno varstvo otrok. Lepo vabljeni!
SREDA ob 13. uri: Film "LJUBEZENSKA ODISEJA", posebna projekcija za starše z dojenčki
sre., 06.09.2017
Dobrodošli k ogledu filma vsi starši z dojenčki! Film je primerno tišje predvajan, dvorana rahlo osvetljena, dovoljeno je tudi hranjenje dojenčkov.
NEDELJA ob 11. uri: brezplačne delavnice in prireditve za najmlajše v otroškem parku, v City parku, v Ljubljani
ned., 17.09.2017
Nedeljske matineje v otroškem parku CITYPARKA od 11. do 13. ure. Prav vsako nedeljo se dobimo v otroškem parku Cityparka, kjer vaše najmlajše pričakamo s pravljicami in ustvarjalnimi delavnicami, vsako prvo nedeljo v mesecu pa tudi s predstavo.
VSAK ČETRTEK ob 16.30: Brezplačna joga za otroke v otroškem parku Cityparka
čet., 07.12.2017
Jogica je posebna joga, namenjena otrokom, ki skozi pravljico ali domišljijo raziskujejo svet, svoja čustva, um in telo. Asane so popolnoma prilagojene otrokom. Velik poudarek je na dihanju in umirjanju, vseeno pa je jogica ena velika zabava.
Ob četrtkih dopoldan: BREZPLAČNA JOGA ZA DOJENČKE V OTROŠKEM PARKU CITYPARKA
čet., 15.03.2018
Joga za dojenčke je namenjena
najmlajšim in njihovim mamicam – najprej se s posebnimi vajami posvetimo
mamicam, da se povežejo med seboj in naberejo novih moči...
PETEK ob 19 uri: Slikarski party v Ljubljani - Slikarsko znanje ni potrebno
pet., 29.06.2018
Druženje slikarskih antitalentov, ki ob malo slikanja, malo plesa, petja in ob kakšnem kozarčku preživijo fantastičen večer, pri tem pa izdelajo SLIKO! Vabljeni!
UŠI IN GNIDE - kako jih odstraniti v enem dnevu - NOVO
sre., 19.09.2018
Naglavne uši so še vedno prisotne, kljub temu da imamo na voljo "malo morje" receptov, šamponov, losionov, električnih glavnikov in podobnih pripomočkov za odstranjevanje gnid in uši.
Muzej školjk in polžev v Piranu - ideja za izlet - za družine
čet., 20.09.2018
Muzej školjk in polžev iz Pirana, edini v Sloveniji. Deluje pod okriljem neprofitnega zavoda Mediteranum. Muzej školjk je muzej kjer lahko vidite okoli 4000 eksponatov: polžev, školjk, rakov, morskih zvezd, ježev in še drugih nenavadnih bitij iz celega sv


Rezultati iskanja

Ideje za darilo

Tujina

familycrafts.about.com

Področje delovanja: povsod

 Zakaj ne bi babico, dedka, nono ali nonota letos prav posebej presenetili. S prstnimi odtisi svojih otrok na majici ali papirju. Poslikajte majico ali narišite sliko. Kako? Nič lažjega.
Poslikava majice:
Za izdelavo potrebujete:
- enobarvno (T-shirt) majico(npr. siva)
- 5 barv za tkanino po izbiri (bela (svetlo siva), rdeča, zelena, modra. Število barv je odvisno od števila otrok, oz. prstnih odtis rok.
- zlati in črni flomaster 

Najprej narišite "stožce", oz. telo angelčka s čopičem, potem pa še z belo barvo nad stožcem krog (glavo angelčka). Na glatko PVC vrečko - iz trgovine (od spodaj naj bo časopisni papir) namažite belo barvo. Otrok naj svojo dlan da na barvo. Ko je dlan pobarvana (preverite preden pusti odtis na majici in še s čopičem malo dlan pobarvajte) naj svoj odtis da na majico (kot je pokazano na sliki). Isti postopek naredite še z drugo dlanjo. 
Ko se odtisi posušijo - s črnim flomasterjem narišite oči (dve črni piki). Z zlatim flomasterjem narišite nad glavo svetniški sij. Pod vsakim "narisanim" angelčkom napišite s črnim flomasterjem še otrokovo ime in starost. Nad ali pod narisanimi angečki napišite s črnim flomasterjem napis: babijevi ali dedijevi angelčki, Nonini angelčki...
Izdelava slike:
Na isti način naredite prekrasno sliko-priporočamo akrilne barve ker zelo dobro prekrivajo in se hitro sušijo.
Sliko lahko naredite na akrilnem papirju ali  akrilnem platnu (poceni in zelo lepo - Bauhaus, Obi, Baumax...). Lahko na navadnem papirju za risanje z vodenimi barvicami.
Velikost papirja: minimum A3, še bolje pa A2.
Najprej z akrilno barvo narištete stožce (telo angelčka). Število stožcev je odvisno od števila otrok. Potem z belo barvo (še bolj naj bo siv, kanček črne dodajte) narišite krog (za glavo). In na pvc vrečko (pvc vrečko namažite z belo barvo v velikosti otrokove dlani) in naj otrok namoči dlan v barvo. Takoj naj odtis dlani da na sliko (poglejte fotografijo zgoraj)-prsti naj bi predstavljali krila.
V kolikor imate doma palčke za ušesa, uporabite eno palčko tako da umočite vatirano stran v črno barvo in naredite na glavi dve pikici (to so oči).
Z zlatim flomasterjem narišite svetniški sij (nad angelčkovo glavo).
S tankim čopičem napišite otrokovo ime in starost pod angelčkom, ki ga je otrok ustvaril s prstnimi odtisi.
In še napis (po želji): Nonini angelčki, Tetin angelček, dedijev angel...
Sliko po želji dajte v okvir. In darilo je nared.

Z barvicami za tekstil, lahko še popište dežnik. Več na >>>